PRÈVIA | Duel de colossos a Lisboa

PRÈVIA | Duel de colossos a Lisboa

(14 d'agost, 21h) Barça i Bayern s'enfronten a l'Estádio do Sport en busca d'una plaça per a les semifinals de la Lliga de Campions

Partidàs a Lisboa. El FC Barcelona i el Bayern de Munich s'enfronten aquest divendres 14 d'agost (21 hores) en el duel corresponent als quarts de final de la Lliga de Campions. Dos dels favorits, els dos únics equips que queden vius a la competició que saben el que és guanyar la Champions, es veuran les cares en una eliminatòria d'alt voltatge. 

El rival

El Bayern arriba després d'eliminar amb autoritat al Chelsea amb un global de 7-1 als vuitens de final, i a més, ha guanyat els vuit partits de l'actual edició de Champions. Lewandowski, amb 13 gols en només 8 partits, és la principal amenaça ofensiva dels alemanys, juntament amb Gnabry (6 gols a la Lliga de Campions).

A més, el conjunt de Flick conta també amb el jugador cedit pel Barça, Philippe Coutinho, juntament amb l'exblaugrana Thiago Alcántara. A part, és un equip molt complet amb jugadors experimentats com Neuer, Boateng, Alaba i Müller i joves talents com Kimmich, Coman, Goretzka i Davies. 

Precedents

Els dos conjunts s'han enfrontat en cinc dobles encreuaments, i en els quatre cops que va ser a eliminatòries directes, el guanyador de l'eliminatòria va acabar sent el campió del trofeu. El primer va ser a les semifinals de la Copa de la UEFA del 1995/96, on els alemanys van vèncer per un global de 3-4 i van acabar enduent-se el títol. El curs 1998/99, es veurien les cares a la fase de grups de la Champions, on el Bayern va guanyar tots dos partits però finalment va perdre la final al Camp Nou davant el Manchester United.

Si ens fixem en els tres precedents més recents, de nou el guanyador de l'eliminatòria va acabar enduent-se la Champions. El 2008/09, els culers van eliminar els alemanys amb un global de 5-1, amb una gran exhibició al Camp Nou (4-0), en un any en que els culers certificarien el triplet a Roma. A la campanya 2012/13, els alemanys van superar amb autoritat els culers (4-0 i 0-3) a les semifinals per acabar guanyant la final contra el Dortmund. I finalment, l'últim precedent va ser a la 2014/15, de nou amb triplet blaugrana. A les semifinals, els culers van superar els alemanys amb un global de 5-3, per acabar superant a la Juventus a la final de Berlín. 

La seu: Lisboa

El duel tindrà lloc a la capital portuguesa, com la resta de partits. Una seu única per a una final a 8 històrica i sense precedents. Cal recordar que el primer partit competitiu del Barça contra un equip de Lisboa va ser la final de la Copa Llatina de 1949 contra l'Sporting (el Barça va guanyar per 2-1 a Chamartin, Madrid). I el Benfica va ser el rival a la primera final de la Copa d'Europa del Barça el 1961, on els portuguesos van acabar guanyant 3-2 a Berna.

Tots dos partits es jugaven en un territori neutral. La primera visita del Barça a la capital portuguesa va ser el 1962 per disputar davant Os Belenenses a la ronda inaugural de la Copa de Fires 1962/63. El partit va acabar 1-1, igual que al Camp Nou, i es va requerir un tercer partit, on els culers van guanyar 3-2. A més, Lisboa és la ciutat on va néixer Nélson Semedo, i Gerard Piqué va marcar el seu primer gol per al FC Barcelona a la capital portuguesa, en una victòria per 5-2 sobre l'Sporting a la fase de grups de la Champions League el 2008/09. 

Així arriba el Barça

Pel que fa el conjunt de Quique Setién, els culers arriben també invictes a la Lliga de Campions (cinc victòries i tres empats) i després d'una bona victòria davant el Nàpols per 3-1 al Camp Nou (4-2 al global) als vuitens de final.

Quant a la convocatòria, el tècnic blaugrana ha decidit convocar a 26 jugadors per viatjar a Lisboa: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Suárez, Messi, O. Dembélé, Neto, Lenglet, Griezmann, Jordi Alba, Braithwaite, S. Roberto, F. De Jong, Vidal, Junior, Iñaki Peña, Riqui Puig, Ansu Fati, R. Araujo, Monchu, Mingueza, Konrad, Reis i Jandro. L’atacant francès Ousmane Dembélé viatja tot i no tenir l’alta mèdica, mentre que Martin Braithwaite viatja tot i no estar inscrit a la competició. Umtiti es queda a Barcelona seguint la seva recuperació.

1250x750-HORARIS_INTERNACIONALS-UCL-bayern-min
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut