El Bayern de Munic, proper obstacle a la Champions

El Bayern de Munic, proper obstacle a la Champions

El campió alemany es presenta a la cita europea després de superar amb comoditat el Chelsea a la Champions i havent guanyat les últimes 13 jornades a la Bundesliga

A quarts de final espera un os. El Bayern de Munic serà el proper obstacle del FC Barcelona a la Lliga de Campions (divendres 14, 21 hores). El campió alemany arriba a la cita en plena forma, després d’haver tombat amb relativa facilitat el Chelsea als vuitens de la Champions i havent encadenat 13 victòries a la Bundesliga, on no coneix la derrota des del mes de desembre.

Flick, el punt d’inflexió

L’excel·lent moment de forma dels bavaresos s’explica a través de diversos noms. El primer, segurament, sigui el de l’entrenador: Hans-Dieter Flick. Des que l’exjugador alemany va agafar les regnes de l’equip a principis de novembre –després d’una derrota per 5-1 contra l’Eintracht de Frankfurt que li va costar el càrrec a Niko Kovac- el Bayern ha acumulat una alegria rere l’altra. Amb Flick a la banqueta ha signat una Bundesliga pràcticament impecable: 21 victòries, un empat i només dues derrotes, ambdues el 2019.

Hans-Dieter Flick, l'home de la ressurrecció del Bayern.
Hans-Dieter Flick, l'home de la ressurrecció del Bayern.

A més, s’ha proclamat campió del Pokal superant el Bayer Leverkusen a la final i ha liquidat el Chelsea en una eliminatòria que va quedar vista per sentència amb el 0-3 assolit a Stamford Bridge en el duel d’anada. De fet, a tot Europa només PSG i Bayern opten encara al triplet.

Una plantilla que combina experiència i joventut

Però el gran rendiment del Bayern no és mèrit exclusiu del seu tècnic. Durant aquest curs han brillat amb llum pròpia jugadors consolidats com Robert Lewandowski, que va quedar-se a dues dianes de la Bota d’Or (34 gols), assolida finalment per Ciro Immobile (36). O també Thomas Müller, que ha recuperat el seu millor estat de forma sota les ordres de Flick i ha establert un nou rècord, amb 21 assistències de gol a la Bundesliga.

Robert Lewandowski va finalitzar segon a la classificació de la Bota d'Or 2019/20.
Robert Lewandowski va finalitzar segon a la classificació de la Bota d'Or 2019/20.

A banda de Lewandowski i Müller, la plantilla compta també amb altres futbolistes coneguts arreu del món, com són Boateng, Javi Martínez, Perisic o Neuer, amb qui Marc-André ter Stegen manté una intensa rivalitat esportiva a la selecció alemanya.

Es tracta d’un equip que barreja el savoir faire de la vella guàrdia amb l’atreviment del talent jove. En aquest segon grup han destacat els laterals Benajimn Pavard i Alphonso Davies, el polivalent Joshua Kimmich o els més ofensius Leon Goretzka, Serge Gnabry o Kingsley Coman.

Thiago i Coutinho, vells coneguts

L’arsenal ofensiu del Bayern es completa amb dues cares conegudes per al barcelonisme: Thiago Alcántara i Philippe Coutinho. El primer es va formar a la Masia i va ser culer fins al 2013, quan va fitxar pel Bayern. Allà s’ha consolidat com una peça clau al migcamp sempre que les lesions no li ho han impedit. En el cas de Coutinho, figura com a cedit després d’incorporar-se al Barça el 2018 procedent del Liverpool. Com a tota la resta, caldrà tenir-los molt en compte si tenen el seu dia.

Thiago, jugant amb el Barça.
Thiago, jugant amb el Barça.

Una història carregada d’èxits

Els èxits assolits pel Bayern aquesta temporada no són notícia. El bavarès és el conjunt històricament amb més èxit d’Alemanya, amb 30 títols de Lliga, 20 Pokals i 5 Lligues de Campions a les seves vitrines, entre molts altres trofeus. Ara bé, mai fins ara havia encadenat vuit Bundesligues de manera consecutiva, xifres que el converteixen en el gran dominador del futbol alemany, malgrat la igualtat viscuda -sobretot a la primera meitat de la temporada, abans de l’arribada de Flick- gràcies al bon rendiment del Borussia Dortmund i l'RB Leipzig.

Precedents per a tots els gustos

Lisboa viurà un duel que ja és història viva de la Champions League. De fet, els últims tres cops que Bayern i Barça s’han creuat a la màxima competició europea han acabat amb un dels dos equips..., aixecant el títol. Va ser així el 2015, quan el Barça de Luis Enrique va poder amb el Bayern de Guardiola a les semifinals. I també a la inversa, quan els alemanys van imposar-se amb claredat als culers a la penúltima ronda del 2013. El mateix havia passat l’any 2009, quan el Barça de Guardiola va superar els muniquesos a la ronda de quarts.

Iniesta, amb Lahm, en l'eliminatòria del 2015.
Iniesta, amb Lahm, en l'eliminatòria del 2015.

S’aproxima, per tant, una eliminatòria a partit únic que compta amb tots els ingredients necessaris per convertir-se en una nit de gran futbol: cracs a totes dues bandes, grans rivalitats i molta història al darrere. Qui passarà a les semifinals?

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut