Lionel Messi rep la creu de Sant Jordi

Lionel Messi rep la creu de Sant Jordi

L’argentí ha rebut aquesta tarda una de les màximes distincions que atorga la Generalitat de Catalunya

Lionel Messi ja té la Creu de Sant Jordi. El capità del FC Barcelona ha rebut el prestigiós guardó atorgat per la Generalitat de Catalunya aquest dijous, a l’Auditori del Fòrum, de mans del president Quim Torra davant d'un públic que ha ovacionat al '10' del Barça.

L’atacant blaugrana és una de les 28 personalitats i 15 entitats que han estat guardonades per la Generalitat de Catalunya, que atorga aquesta distinció a “les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis a Catalunya en defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural”.

L’argentí ha estat acompanyat per una destacada representació del Club, encapçalada pel president del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu, el vicepresident primer Jordi Cardoner, el vicepresident de l’Àrea de Futbol Jordi Mestre, el vicepresident tercer i responsable de l’Espai Barça Jordi Moix, el vocal de la Junta Directiva Silvio Elias, el directiu responsable de l’Àrea Digital Dídac Lee, el vocal de la Junta Directiva Emili Roussaud, el directiu responsable de l’Àrea de Comerç Josep Pont i la delegada de Cultura de la Junta Directiva Teresa Basilio.

També han volgut fer costat a l’astre de Rosario el CEO del Club Òscar Grau, el mànager esportiu de futbol Josep Segura, el secretari tècnic del primer equip Éric Abidal i el director de Relacions Institucionals i Esportives del primer equip Guillermo Amor, entre d’altres.

Un esportista exemplar

Messi ha estat condecorat, segons va detallar la Generalitat el 30 d’abril passat, “per la seva fabulosa trajectòria esportiva, que l’ha dut a ser reconegut com el millor futbolista de tots els temps. Procedent de l’Argentina, va arribar a Catalunya de molt jove per integrar-se a les categories inferiors del Futbol Club Barcelona. En un esport de masses com el futbol, Leo Messi encarna uns atributs socials tan primordials com la humilitat, l’honestedat, l’aprenentatge, la creativitat, el sentit d’equip i el respecte”.

A més, van assenyalar que l’argentí “ha creat la Fundación Leo Messi, que incideix en equipaments per a infants i joves. Ha col·laborat amb diversos centres hospitalaris de Catalunya i, entre aquestes col·laboracions, destaca la seva aportació a l’Hospital Sant Joan de Déu per a la construcció del Pedriatic Cancer Center”.

Història del Club

El futbolista argentí és el jugador amb més títols a la història del FC Barcelona (34 títols), el màxim golejador de la història del Club amb 600 gols, el segon jugador amb més partits a la història del Barça (685, només superat per Xavi Hernández) i el futbolista que més victòries acumula amb la samarreta blaugrana (486).

Amb aquest guardó, Messi es converteix en el tercer esportista del Club que rep la Creu de Sant Jordi, després de Juan Antonio San Epifanio, Epi, el 1996 i Johan Cruyff, l’any 2006.

El Club també va rebre aquesta distinció el 1992, de la mateixa manera que els expresidents Agustí Montal l’any 2004 i Raimon Carrasco el 2013. També l' Agrupació Barça Jugadors va ser distingida amb la condecoració, l’any 2003.

Altres destacades figures del barcelonisme amb la Creu de Sant Jordi són Josep Maria Espinàs, coautor del Cant del Barça (1983), o Francesc Mitjans, l’arquitecte del Camp Nou, que va ser condecorat el 1996. A més, fins a quinze exdirectius del FC Barcelona han rebut la Creu de Sant Jordi des de la seva creació l’any 1981.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut