Emocionant acte de col·locació de la primera pedra del SJD Pedriatic Cancer Center Barcelona

Emocionant acte de col·locació de la primera pedra del SJD Pedriatic Cancer Center Barcelona

Durant l’acte s’ha anunciat l’assoliment de la captació dels 30 milions d’euros necessaris per a la construcció de l’hospital

Jordi Cardoner, vicepresident primer de la Fundació Barça, i Leo Messi, capità del primer equip de futbol, han participat durant el dia d’avui en l’acte institucional de col·locació de la primera pedra del SJD Pediatric Cancer Center Barcelona a l’Edifici Docent de l’Hospital Sant Joan de Déu. A la celebració hi han participat donants particulars, empreses i diverses entitats que al llarg del matí han construït amb 100.000 peces de Lego una escultura amb la frase “Para los valientes”, que presidirà el vestíbul del nou centre quan estigui acabat.

La sorpresa de l’acte s’ha produït quan el vicepresident del Barça ha anunciat que la Fundació Messi i la Fundació Stavros Niarchos (SNF) aportaven els 2,6 milions d’euros que encara mancaven per arribar als 30 que costarà la construcció del SJD Pediatric Cancer Center Barcelona. Quan s’ha fet l’anunci d’aquest fet tota la sala ha esclatat en un emocionant aplaudiment que ha provocat les llàgrimes de molts dels assistents. L’anunci l’ha fet conjuntament amb el director adjunt de Programes i Estratègia de la Fundació Stavros Niarchos, Panos Papoulias, i el capità del Barça, Leo Messi.

Total implicació de la Fundació Barça

Des de l’inici del projecte la Fundació Barça participa en la campanya per construir el SJD Pediatric, tant en la realització i la difusió de la campanya com en la captació de donatius, així com amb la celebració de partits de Legends entre el Barça i el Manchester United, que van dedicar la recaptació dels dos partits al projecte.

Stavros Niarchos Foundation  col·labora amb La  Fundació del Barça des fa més d’un any en el programa de refugiats, a partir d’aquesta col·laboració van conèixer la iniciativa #Paralosvalientes i es va mostrar molt interessada en el projecte, al qual va fer un primer donatiu de 5 milions d’euros, ara s’ha d’afegir el donatiu extra que ha fet avui amb la Fundació Messi per complementar els 30 milions necessaris.

El nou centre serà una realitat gràcies als milers de donacions rebudes per part de la societat civil. L’inici de les obres no hauria estat possible sense l’aportació feta pels deu donants fundadors del projecte, que, a més d’haver-hi donat un important suport econòmic, integren una comissió assessora que vetllarà pel desenvolupament d’aquest durant la seva execució. Aquests donants fundadors són la Fundació Barça, Fundació Leo Messi, Mª Ángeles Recolons, Stavros Niarchos Foundation, Fundació Bancària La Caixa, Andbank, Esteve, Fundació Nou Mil·leni, Grup Simm Imatge Mèdica i una desena entitat que prefereix mantenir l’anonimat.

Des del febrer del 2017, data en què es va llançar la campanya per recollir els diners necessaris per construir a Barcelona el centre d’oncologia pediàtrica més gran d’Europa, s’havien recaptat 27 milions d’euros, que avui han arribat a 30 amb la donació de darrera hora. Es tracta de la quantitat més alta recaptada entre la societat civil a Espanya per a un projecte d’aquestes característiques.

El nou hospital

El nou SJD Pediatric Cancer Center Barcelona tindrà capacitat per atendre 400 pacients l’any, un 30% més dels que Sant Joan de Déu atén en l’actualitat (215 casos nous cada any i 70 casos de recaigudes o segona opinió), i incorporarà els darrers avenços en la lluita contra el càncer. Les obres tindran una durada de dos anys i es preveu que el nou centre obri les portes al segon semestre del 2020.

L’Hospital Sant Joan de Déu és un centre dedicat exclusivament a l’atenció maternoinfantil, centre de referència a Espanya per a l’atenció del càncer infantil i de referència internacional per al tractament de determinats tipus de tumors. És l’hospital que més casos de càncer infantil atén a Espanya (i un dels primers a Europa): 215 casos nous cada any i 70 més per recaigudes o segona opinió.

Declaracions Leo Messi, capità FC Barcelona

“Amb aquesta iniciativa continuem combatent aquesta malaltia tan cruel com és el càncer, i entre tots poder col·laborar perquè això sigui més fàcil. Soc molt feliç de poder complir aquest somni”

Declaracions Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona i de la Fundació Barça

“La Fundació Leo Messi, la fundació Stavros Niarchos i la Fundació Barça hem estat col·laborant en aquest projecte durant aquests mesos, però ara vull anunciar que la fundació Leo Messi i la Fundació Stavros Niarchos m’acaben de dir que aquest projecte ja està acabat”.

Declaracions Manuel del Castillo, gerent de l’Hospital Sant Joan de Déu

“Ha estat un acte molt emotiu, però aquest final amb l’anunci de la donació ha estat molt fort. Ja estàvem molt contents per haver arribat a 27 milions, però aquests 2,6 finals han estat la bomba. Estem molt agraïts per la contribució que han fet la Fundació Barça i Leo Messi, i tots els altres donants, però sobretot per la seva capacitat de mobilització social, que ens ha donat molta visibilitat”.

Declaracions Panos Papoulias, director adjunt de Programes i Estratègia de la Fundació Stavros Niarchos

“La Fundació Barça ens va parlar d’aquest projecte i ens va agradar molt. Després ens vam posar en contacte amb l’hospital, que, juntament amb la Fundació Messi, han estat uns grans catalitzadors del projecte. Per a nosaltres és una col·laboració molt bonica. Esperem que aquest projecte ajudi molts nens i nenes. Volem mostrar el nostre agraïment als altres col·laboradors pel que s’ha aconseguit”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut