Messi rebrà la Creu de Sant Jordi

Messi rebrà la Creu de Sant Jordi

El capità del primer equip serà condecorat per la Generalitat amb una de les distincions més prestigioses de Catalunya

Lionel Andrés Messi rebrà la Creu de Sant Jordi. El ‘10’ del FC Barcelona, capità del primer equip i jugador del Club des dels 13 anys, serà condecorat amb una de les distincions més prestigioses que atorguen la Generalitat de Catalunya.

Segons publica la Generalitat, Messi rebrà el reconeixement “per la seva fabulosa trajectòria esportiva, que l’ha dut a ser reconegut com el millor futbolista de tots els temps. Procedent de l’Argentina, va arribar a Catalunya de molt jove per integrar-se a les categories inferiors del Futbol Club Barcelona. En un esport de masses com el futbol, Leo Messi encarna uns atributs socials tan primordials com la humilitat, l’honestedat, l’aprenentatge, la creativitat, el sentit d’equip i el respecte. Ha creat la Fundación Leo Messi, que incideix en equipaments per a infants i joves. Ha col·laborat amb diversos centres hospitalaris de Catalunya. Entre aquestes col·laboracions, destaca la seva aportació a l’Hospital Sant Joan de Déu per a la construcció del Pedriatic Cancer Center”.

El futbolista argentí és el jugador amb més títols a la història del FC Barcelona (34 títols), el màxim golejador de la història del Club (598 gols), el segon jugador amb més partits a la història del Barça (682, només superat per Xavi) i el futbolista amb més victòries lluint la samarreta del FC Barcelona (484 victòries).

A banda, ha guanyat cinc cops la Pilota d’Or, la Bota d’Or i el Trofeu Pitxitxi, entre molts altres premis col·lectius i individuals. Enguany també encapçala la lluita per la Bota d’Or.

Cal recordar que la Creu de Sant Jordi és una distinció creada l'any 1981 per distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis a Catalunya en la defensa de la seva identitat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut