fcb.portal.reset.password
Viran Morros aixecant el trofeu de campions del món de seleccions 2013 /FOTO: Carlos M.Picazas-ARXIU-HandballSpain2013

Viran Morros aixecant el trofeu de campions del món de seleccions 2013 /FOTO: Carlos M.Picazas-ARXIU-HandballSpain2013

Del 15 de gener a l’1 de febrer tindrà lloc el 24è Campionat del Món d’handbol a la ciutat de Doha. Els 74 jugadors que el FC Barcelona ha aportat a les diverses seleccions en els 18 mundials que han tingut presència blaugrana han tornat cap a Barcelona amb 25 medalles.

L’or, el més recent

Set jugadors del FC Barcelona d’handbol van ser campions del món en el darrer Mundial 2013, i el Palau Sant Jordi de Barcelona va veure com els blaugranes Sarmiento, Sterbik, Morros, Tomás, Rocas, Montoro i Ariño pujaven a dalt de tot del podi.

Aquests set jugadors prenien el relleu del porter de l’antiga Iugoslàvia Zlatan Arnautovic. El porter del FC Barcelona va pujar a dalt de tot del podi a l’edició disputada a Suïssa 86. Tomas Svensson ho va fer l’any 1999 a Egipte, i David Barrufet, Iker Romero i Fernando Hernández es van proclamar campions del món a Tunísia 2005 amb Espanya.

Cedric Sorhaindo va portar l’or a Barcelona en guanyar amb França el Mundial disputat l’any 2011 a Suècia.

Noddesbo, el darrer argent

Jesper Noddesbo va ser el darrer jugador del FC Barcelona d’handbol que va penjar-se la medalla d’argent. Dinamarca va caure davant d’Espanya a la final del 2013 i el pivot blaugrana Noddesbo repetia argent amb Dinamarca, ja que també va perdre a la final del Mundial del 2011 de Suècia davant la França de Sorhaindo.

A més, el pivot croat Davor Dominikovic la va portar a Barcelona des de Tunísia l’any 2005. Tomas Svensson va ser subcampió del món dues vegades, i el pivot croat Senanin Maglaijija va ser subcampió del món a Islàndia 1995.

Sis bronzes

Fins a Suècia 2011, l’única medalla de bronze assolida per un blaugrana havia estat la de Jerome Fernández amb França el 2005. A Suècia 2011, cinc blaugranes van fer augmentar el palmarès dels barcelonistes als mundials d’handbol.

Juanín García, Albert Rocas, Iker Romero, Cristian Ugalde i Raúl Entrerríos van pujar al tercer lloc del podi amb Espanya i van portar a Barcelona cinc medalles de bronze.

Tornar a dalt