Barça - Granollers: Victòria que dona una Lliga! (40-37)

El conjunt blaugrana aconsegueix sumar el seu 31è títol lliguer gràcies a una gran actuació ofensiva de Richardson (11 gols)

El Barça aconsegueix aixecar el seu 31è títol de Lliga, després de vèncer el Granollers 40-37. Els de Carlos Ortega han vençut els vallesans en un vibrant derbi que s'ha decidit als últims minuts de partit. Melvyn Richardson, amb 11 gols, ha estat la gran referència en atac dels locals. El Barça suma, d'aquest mode, el seu 14è campionat lliguer consecutiu davant els seus aficionats, que han vibrat des del xiulet inicial fins al final al Palau Blaugrana.

Intensitat des del primer moment

El Barça no ha tardat a estrenar el marcador mitjançant Dika Mem. El capità de l'equip ha pres la iniciativa i al 0:29 ha batut Roberto Rodríguez. El Granollers ha reaccionat ràpid i ha arribat a avançar-se amb el segon gol, obra de Faruk Yusuf. El derbi català s'ha anat intensificant i els dos conjunts han continuat amb el seu recital ofensiu. Tanmateix, els protagonistes de la primera meitat han estat els dos porters. En el duel estrella de la Lliga amb el porter amb més parades (Roberto Martínez) i el que millor percentatge d'aturades té (Pérez de Vargas), tots dos han estat claus pels seus respectius bàndols, amb set i quatre intercepcions, respectivament.

Richardson, a l'atac

El màxim golejador de la plantilla de Carlos Ortega ha demostrat als aficionats del Palau el seu talent anotador. El davanter francès ha estat l'encarregat de mantenir l'avantatge favorable als blaugranes, gràcies a les seves quatre dianes a partir del minut 15. El '66' del Barça s'ha erigit en el bastió local que ha provocat que les envestides visitants no tinguessin un gran efecte negatiu.

El Granollers, però, no ha perdut pistonada en tot aquest període, mantenint-se màxim dos gols per sota del marcador. Una aturada de Pérez de Vargas a escassos segons del xiulet final a un tir de Yusuf ha evitat que el conjunt vallesà acabés els primers 30 minuts solament un gol per sota. Així doncs, el Barça ha enfilat el camí als vestidors 21-19, amb les ganes de sentenciar ràpidament el partit.

Igualtat màxima a la represa

Els blanc-i-blaus han tornat al partit amb la intenció de capgirar el marcador. Si bé és cert que no ho ha aconseguit en els compassos inicials, ha posat en compromisos el Barça, empatant més d'un cop el marcador. Yusuf ha estat el més actiu durant tot el xoc per part del Granollers amb tres gols a la segona meitat (8 en total).

El Barça segella la 31a Lliga

Els blaugranes han sabut controlar les envestides dels visitants que han vist com l'esforç realitzat ha anat minvant el físic dels jugadors. A partir de l'últim tram del partit, el Barça ha instaurat el seu domini evitant que el Granollers pugui sobreposar-se al marcador, en gran part gràcies al lideratge del capità, Dika Mem. El '10' de l'equip ha contribuït amb tres gols en els moments claus del partit

El Barça ha sentenciat el seu 14è títol de Lliga consecutiu amb la contribució anotadora als minuts final de Cikusa i Pol Valera, que s'ha estrenat davant el seu exequip. Així doncs, els de Carlos Ortega han pogut celebrar el títol davant els seus aficionats en finalitzar el partit 40-37.

FITXA TÈCNICA

Barça, 40.
Fraikin BM Granollers, 37.

Barça: Gonzalo Pérez de Vargas (11), Aleix Gómez (4), Dika Mem (8), Luis Frade (3), Jonathan Carlsbogard (3), Melvyn Richardson (11), Aitor Ariño (3) -set inicial- Emil Nielsen (0), Pol Valera (1), Blaz Janc (3), Timothey N'Guessan (0), Thiagus Petrus (0), Haniel Langaro, Ian Barrufet (0), Petar Cikusa (3), Javier Rodríguez (1).

Granollers: Roberto Rodríguez (11), Faruk Yusuf (8), Victor Romero (6), Bruno Reguart (4), Adrià Martínez (2), Iván Montoya (5), Andrei Buzle (2) -set inicial- Pau Panitti (0), Biel Valera (0), Gerard Domingo (1), Pablo Guijarro (0), Ferran Castillo (4), Sergi Franco (4), Pablo Urdangarín (1).

Parcials: 5-3 / 8-6 / 12-9 / 15-12 / 18-16 / 21-19 / descans / 23-21 / 28-27 / 31-29 / 34-32 / 35-33 / 40-37.

Àrbitres: Jordi Ausàs i Miquel Florenza.