fcb.portal.reset.password

O'Callaghan, a la seva época de jugador. Foto:Arxiu-FCB

Homes que van viure un altre època de l’handbol i que van viure en primera persona la rivalitat històrica entre els dos clubs, expliquen les seves vivències i com eren els partits entre Barça i BM Atlètic de Madrid d’anys enrere.

Un partit diferent

Un home que va jugar al FC Barcelona d’handbol i que venia de conèixer grans clàssics a la seva Sèrbia natal és Milan Kalina. Kalina va arribar l’any 1985 a Barcelona i va viure en primera persona anys de gran rivalitat entre els dos clubs.

“Era una data marcada en el calendari, malgrat el sistema de competició era diferent a l’actual, quan s’aprovava  la data la tensió creixia a tots els nivells: entrenaments, ‘entorn’, mitjans de comunicació…era el gran dia” explica Kalina

Kalina recorda “que en la meva primera visita a Magariños vam guanyar i va suposar una gran alegria, ja que començàvem a trencar el seu domini i per mi era el meu primer gran triomf com a blaugrana”

“A Barcelona i a Madrid, els dos pavellons s’omplien quant arribaven els duels Barça Atlètic de Madrid. Érem els ‘grans’. Mai sabies que anava a passar. Eren patits carregats d’incertesa i de tensió” comentava Milan Kalina

Milan Kalina rememora que: “Hi havia molta tensió, saltaven espurnes al llarg del partit. Aquells partits reunien les condicions d’un gran clàssic”

Les seves primeres passes

Qui va conèixer els partits amb l’Atlètic fent les seves primeres passes al primer equip és l’actual gerent de la secció, Xavi O’Callaghan. “Jo vaig debutar la temporada 90/91 i vaig tenir la sort d’anar a jugar contra l’Atlètic a Magariños”

Magariños era el pavelló de Madrid on els ‘matalassers’ disputaven els seus partits a Madrid i era una autèntica olla a pressió “érem els dos grans en aquells moments i els partits tenien, com el d’ara, una tensió especial”

O’Callaghan comenta que “en el meu primer any encara tenien molt nivell però quant van anar a Getafe i Alcobendas és va perdre una mica la tensió…recordo d’aquelles èpoques de veure al president de l’Atlètic, Jesús Gil en el nostres partits”

No era el mateix

Després de grans anys d’handbol, Atlètic de Madrid va perdre pistonada i d’altres clubs van ocupar el lloc de rivals dels blaugranes, Kalina explicava que “Nosaltres va manar creixent i ells van anar perdent una mica de potencial, van sortir altres equips molt bons, però el que es vivia amb l’Atlètic de Madrid era diferent”

Tornar a dalt