fcb.portal.reset.password

L'equip de Luis Enrique intentarà tornar a guanyar tots els títols possibles. | FCB

A les portes d’una nova temporada, el barcelonisme afronta amb optimisme i il·lusió el nou curs esportiu del primer equip de futbol. El canvi de mentalitat que ha provocat el cicle d’èxit dels darrers anys fa que els culers tinguin una confiança màxima en les possibilitats de l’equip. Com es reflecteix en la portada del número 82 de la ‘Revista Barça’, el canvi de mentalitat ha convertit aquella dita de l'aquest any, sí en l’aquest any també. La publicació blaugrana analitza com encara el nou curs l’equip que dirigeix Luis Enrique per tercer any consecutiu. Un curs plegat de reptes, però que té com a gran objectiu intentar repetir el triplet de fa dues temporades.

Per aconseguir-ho, el Club ha posat a disposició del tècnic asturià una plantilla de luxe que destaca per la simbiosi que hi ha entre els jugadors, que són els millors del món en les seves posicions, i la incorporació de nous fitxatges pensant en el futur. El Barça ha retingut jugadors claus com Busquets, Neymar Jr., Mascherano, Samper o Munir, i ha apostat per fitxatges de jugadors molt joves però contrastats i amb experiència en el futbol d’elit, com Denis Suárez, Umtiti, Digne i André Gomes, perquè la transició entre el passat i el present més reeixit de la història, cap al futur que vindrà, s’ha de fer sense deixar de ser competitius al màxim nivell, tal com explica Robert Fernández, el director tècnic del primer equip.

I aquest és el gran repte del Barça i de Luis Enrique, com escriu la firma convidada d’aquest número, Carles Rexach. “El repte del Barça ara és, de mica en mica, anar buscant jugadors que es vagin acoblant, que aportin el seu joc, però que l’equip no deixi de guanyar. Aquests jugadors que el Barça està incorporant són els que han de fer un pas endavant i han de ser la base d’aquesta transició, que és l’únic repte que s’afegeix als objectius esportius dels títols”, afirma l’assessor estatal de l’Àrea de Futbol del Club.

El número 82 de la ‘Revista Barça’ també inclou entrevistes amb tots els nous fitxatges, que destaquen pel fet que tenen la mateixa edat (entre 22 i 23 anys) però que acumulen anys d’experiència i, a més, es consideren jugadors amb ‘perfil Barça’. Denis Suárez, Umtiti, Digne i André Gomes reconeixen que les seves característiques futbolístiques encaixen en l’estil i el model de joc del Barça.

La inversió del Club en fitxatges és possible gràcies a la fortalesa econòmica de l’Entitat. La temporada 2015/16 s’ha tancat amb uns números excepcionals: 679 milions d’ingressos, els més alts de la història del Club, i 29 milions de benefici. Uns resultats que permeten acumular 157 milions de beneficis des de la temporada 2010/11, amb una reducció del deute de 160 milions, tal com explica en una entrevista la vicepresidenta econòmica, Susana Monje.

El número 82 de la ‘Revista Barça’ inclou altres continguts exclusius, com un extens reportatge amb els atletes olímpics del Club que participen als Jocs de Rio, un total de 22 –eren 21 al tancament del número-, i que posen de manifest el potencial poliesportiu del Barça. En aquestes pàgines també es poden trobar tots els noms i els resultats de tots els esportistes del Club que han tingut presència olímpica des dels Jocs d’Anvers del 1920.

La Fundació també té una important presència en aquest número, amb un reportatge del projecte FutbolNet que es fa a la comunitat del Complexo da Maré de Rio de Janeiro, on es beneficien cada any més de 350 nens de la zona. El balanç de la temporada del projecte Barçakids, a més del nou camp esportiu Cruyff Court apadrinat per Carles Puyol a la seva localitat natal o el projecte #Invulnerables que lidera Sor Lucía Caram, són altres dels continguts de la Fundació que apareixen en aquest número.

La revista també inclou un interessant reportatge històric sobre els orígens de la paraula ‘Barsa’, que per primera vegada es troba escrita en una auca del 1921 que explica la història més remota del club amb ninots i rodolins. 

Calendaris dels equips professionals

Juntament amb el número 82 de la revista, els socis del Barça també rebran per correu ordinari un encartament especial amb els calendaris dels campionats dels equips professionals (primer equip del Barça, Barça B, Barça Femení, bàsquet, handbol, hoquei i futbol sala) que s’han fet públics abans del tancament de l’edició.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();