Madrid - Barça: Derrota al Clàssic del Bernabéu (3-2)

Christensen i Fermín han avançat el Barça en dues ocasions, però Vinicius, de penal, Lucas Vázquez i Bellingham acaben donant al Madrid una victòria que els deixa a tocar de la Lliga

El Clàssic és blanc. El FC Barcelona no ha pogut assaltar el Santiago Bernabéu i el Reial Madrid s'emporta els tres punts que els apropen pràcticament de manera definitiva a la Lliga. Una derrota que allunya els culers a 11 punts, quan queden 6 jornades per disputar-se. Els gols de Christensen, primer, i Fermín, a la represa, han estat contrarestat per un penal de Vinicius, també en el primer temps, i un gol de Lucas Vázquez. Bellingham, en l'afegit, ha acabat per sentenciar el Clàssic.

Bon inici culer

El Barça ha començat molt bé, amb una pressió alta i molt centrat en l'enfrontament. A més, ràpidament s'ha pogut avançar en el marcador. Ho ha fet Christensen, en un córner, quan ha aprofitat una centrada de Raphinha i una mala sortida de Lunin (min 5) per reflectir el domini inicial culer.

Però aquesta acció ha obligat el Madrid a estirar les seves línies i els petits detalls han somrigut al conjunt blanc. Primer, s'ha trobat amb un penal una mica polèmic sobre Lucas Vázquez que ha transformat Vinicius (1-1, min 18) i, posteriorment, amb un gol fantasma de Lamine Yamal que finalment no ha pujat al marcador (min 27).

L'empat ha marcat el pas pels vestidors, tot i que a poc a poc el Barça ha tornat a controlar el ritme i el joc. De fet, hauria pogut tornar a avançar-se en un nou córner enverinat de Raphinha que no ha pogut rematar ningú (min 39) i en un llançament de falta de Gundogan que ha sortit fregant el pal. La mala notícia, just abans del descans, ha estat la lesió de De Jong, que ha sortit en llitera (min 45+4) després de fer-se mal al turmell enmig de l'aplaudiment del Bernabéu.

Bellingham decideix el Clàssic

La represa ha tornat l'equilibri en el joc, però la no precipitació per part del Madrid ha estat la tònica dels primers minuts, ja que l'empat li anava bé. L'entrada de Ferran Torres i João Félix (min 63) ha estat una declaració d'intencions per part de Xavi, que a més ràpidament s'ha trobat amb l'encert. Perquè una centrada de Lamine Yamal que Ferran Torres ha deixat passar ha despistat la defensa del Madrid, en una jugada que Fermín ha enviat al fons de la xarxa de Lunin (1-2, min 69).

L'alegria, però, només ha durat quatre minuts perquè Lucas Vázquez ha aprofitat una centrada de Vinicius per tornar a posar l'empat (2-2, min 73), novament amb el Madrid abocat. Resultat que, tot i que ha pogut semblar definitiu, no ho ha estat. I és que, ja al minut 91, Bellingham ha acabat per sentenciar el Clàssic amb un gol que, ara sí, deixa la Lliga molt complicada.