El Barça visitarà de nou els Estats Units en pretemporada

El Barça visitarà de nou els Estats Units en pretemporada

Els blaugranes repetiran aquest any la gira pel país nord-americà, on disputaran tres partits davant el Manchester City, el Reial Madrid i l’AC Milan

Per tercer estiu consecutiu el primer equip masculí del FC Barcelona tornarà als Estats Units per realitzar la pretemporada en una gira que aquest any presenta de nou un cartell de luxe amb la disputa de tres partits programats davant el Manchester City, el 30 de juliol, el Reial Madrid el 3 d’agost i l’AC Milan el 6 d’agost i que tindran com a seu la ciutat d’Orlando, a l’estat de Nova Jersey i a Baltimore, respectivament.

Si la Gira de l’any passat va tenir com a destinació principal l’oest del país amb partits a Los Angeles, Las Vegas i Dallas -el partit a Santa Clara davant la Juventus no es va jugar per indisposició d’una part important de la plantilla- el FC Barcelona canvia aquest any de localització i visitarà la costa est del país on, a banda dels partits programats, tindran lloc diferents activitats institucionals i socials per potenciar el club en aquest territori.

L’expedició del FC Barcelona sortirà de Barcelona el 28 de juliol i serà dos dies després, el 30 de juliol, quan els blaugranes disputin el seu primer partit contra el Manchester City al Camping World Stadium d’Orlando, un estadi amb capacitat per a 60.219 espectadors i que en el seu dia va acollir diversos partits de la Copa del Món de Futbol del 1994.

Serà la primera vegada en la història que els blaugranes juguin en aquesta ciutat de l’estat de Florida i també el primer enfrontament contra l’equip de l’exentrenador del FC Barcelona Pep Guardiola en terres nord-americanes. El darrer partit entre el FC Barcelona i el vigent campió de la Premier League i de la Champions League va tenir lloc el 24-8-2022 a l’Spotify Camp Nou en l’amistós en favor de la lluita contra l’ELA, impulsat per Juan Carlos Unzué.

Quart Clàssic als Estats Units

Com és habitual en els darrers anys, la gira pels Estats Units inclourà també la disputa d’un FC Barcelona-Reial Madrid el 3 d’agost, que en aquesta ocasió tindrà com a seu el Metlife Stadium, a l’estat de Nova Jersey i veí a la ciutat de Nova York, un estadi amb capacitat per a 82.500 espectadors, seu dels New York Giants i els New York Jets de la NFL i l’escenari on es jugarà la final de la Copa del Món de futbol del 2026. Serà la sisena vegada que els blaugranes juguen en aquest estadi i el quart Clásico en terres nord-americanes, una cita que ja s’ha convertit en habitual en el calendari estiuenc del país.

De moment, el balanç d’aquests enfrontaments és favorable als blaugranes amb tres victòries en els tres partits: 3-2 al Hard Rock Stadium de Miami el 2017; 1-0 a l’Allegiant Stadium de Las Vegas el 2022 i 0-3 a l’AT&T Stadium d’Arlington el 2023.

El FC Barcelona tancarà la gira el 6 d’agost a Baltimore, una ciutat inèdita en l’historial del Club i on els blaugranes tornaran a repetir duel als Estats Units amb l’AC Milan, equip amb el qual ja es van enfrontar a la gira de l’any passat a l’Allegiant Stadium de las Vegas, i en què l’equip de Xavi es va imposar per 1-0. Aquest any, el partit entre culers i rossoneris serà al M&T Bank Stadium, amb capacitat per 71.000 espectadors i seu dels Baltimore Ravens de la NFL.

Aquests tres compromisos s’emmarquen en el Soccer Champions Tour 2024, un torneig amistós impulsat per Sixth Street, amb la col·laboració de  Legends i d’AEG, i que aquest any celebra la seva segona edició en què, a banda del FC Barcelona i els tres rivals mencionats, també hi participarà el Chelsea.

202403_USA_Summer_Tour_Web_Hero_3200x2000_01 (1)

Els Estats Units, un destí habitual per als blaugranes 

La gira d’aquest estiu significarà la setzena visita en la història del FC Barcelona als Estats Units (la primera, el 1937, va ser cabdal per a la supervivència del Club), un país que ha estat una destinació habitual sobretot en els darrers anys, on el primer equip masculí ha viatjat el 2011, 2015, 2017, 2018 -any en què va dur a terme una gira conjunta amb el Barça Femení-, el 2019, el 2022 i el 2023. Aquesta darrera temporada els blaugranes van visitar el país per partida doble, ja que, a part de la gira d'estiu, hi van viatjar també abans de les dates nadalenques per jugar un amistós a Dallas contra l'Amèrica de Mèxic. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut