Andrés Iniesta arriba als 400 partits de Lliga amb el Barça

Andrés Iniesta arriba als 400 partits de Lliga amb el Barça

El capità és el segon al rànquing blaugrana a la competició domèstica, només per darrere de Xavi (505) i per davant de Puyol (392), Migueli (391) i Valdés (387)

Andrés Iniesta ha arribat a una altra xifra històrica amb la samarreta del FC Barcelona. El capità blaugrana, amb el partit guanyat contra el Leganés aquest diumenge, ja en suma 400 de Lliga amb el primer equip del Barça. El ‘8’ arriba a la xifra centenària després de 15 anys sent un jugador essencial al centre del camp barcelonista.

El de Fuentealbilla es va estrenar en competició domèstica de la mà de Louis Van Gaal a Mallorca l’any 2002. En el segon partit de Lliga –el primer al Camp Nou– davant el Recreativo de Huelva, les cròniques ja l’assenyalaven com el millor dels culers sobre el terreny de joc. La qualitat futbolística de les botes del manxec auguraven un futur esplèndid a les vitrines culers.

La temporada 2004/05, amb Frank Rijkaard, va conquistar dues Lligues consecutives. Posteriorment, a partir de la campanya 2008/09, amb l’arribada de Pep Guardiola a la banqueta culer, Iniesta va aixecar tres Lligues que van dinamitar la seva carrera futbolística, ja que es va convertir en capità i es va postular com un dels millors migcampistes que havia donat el futbol.

Amb Tito Vilanova va continuar sent la peça màgica de l’engranatge blaugrana i el curs 2012/13 va conquistar la Lliga dels 100 punts, inclosa una primera volta de rècord amb 55 punts de 57 possibles. A les ordres de Luis Enrique va aconseguir la vuitena i la novena Lliga del seu currículum, cosa que l’ha conduït a l’Olimp dels jugadors de la història del FC Barcelona que han brindat més títols als aficionats culers, juntament amb Leo Messi, amb un total de 29 entre totes les competicions. De fet, en aquests 400 partits Iniesta ha conquerit un total de vuit Lligues.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut