fcb.portal.reset.password

El Levi's Stadium va omplir-se per acollir el Barça-Manchester / MIGUEL RUIZ-FCB

A Califòrnia l'afició celebra fins i tot els gols anul·lats. Ha succeït al minut 60, quan Luis Suárez ha marcat el que hauria pogut ser el primer gol blaugrana. L'àrbitre ha aixecat la mà, censurant que el gol pugés al marcador, però el públic, immutable, ha seguit cridant amb la mateixa passió.

Als Estats Units el futbol es viu d'una altra manera. Primer, com a diversió; després, amb l'entusiasme poètic del futbol total. "Let 's go Barça", criden els culers. Aquí als aficionats no els importa compartir graderia amb el rivals del Manchester United.

Un partit de qualsevol esport professional a Amèrica significa una jornada festiva entre barbacoes als afores dels estadis i gresca familiar. Aquí el futbol creix al mateix temps que es cola a la vida dels aficionats. L'estadi dels San Francisco 49ers, on lluïa el sol amb força, s'ha convertit en un formiguer en què s'han donat tots els factors per fer del Barça - Manchester United un dels esdeveniments de l'estiu a Santa Clara i entre la comunitat blaugrana dels Estats Units.

S'ha posat en escena la parafernàlia de les grans ocasions: ha sonat el preceptiu himne dels Estats Units, la Guàrdia Nacional ha onejat la bandera de la Unió i la sala de premsa s'ha posat dempeus. Juguen dos campions d'Europa. Juguen les estrelles del 'soccer', l'esport de moda; més encara, fins i tot, després que la selecció nacional femenina conquistés el mundial al Canadà.

Ambient elèctric

Quan al cap de pocs minuts de joc Luis Suárez, que sempre juga mirant a porteria, ha xutat al pal, l'afició blaugrana d'Amèrica l'ha estimat una mica més, si tal cosa és possible. Al davanter uruguaià li coregen el nom com un mite vivent. Suárez, concentrat, ha continuat llançant a porta, però la sort, aquesta vegada, sembla que no ha estat del seu costat.

L'ambient s'ha electrificat amb els gols del United, però per a l'afició blaugrana d'aquí el resultat no semblava un problema. Gaudir del joc de l'equip ha estat suficient per provocar un crit estrepitós que no ha deixat de sonar ni un sol moment: "Let 's go Barca". "Visca el Barça", cridaven altres. Tots units per una mateixa idea: el Barça, encara que perdi, com en aquesta ocasió.

Tornar a dalt