fcb.portal.reset.password

Fernando de Argila ha mort a l'edat de 94 anys / FOTO: ARXIU FCB

[[DES_1]]Fernando de Argila Pazzaglia, exporter del FC Barcelona entre el 1939 i el 1943, que va defensar la samarreta blaugrana durant 22 partits, ha mort a l’edat de 94 anys. Argila era el degà dels veterans del FC Barcelona.

Fill de pare català (un periodista que va treballar, entre d'altres, al ‘Diari de Barcelona’) i mare italiana (de Bolonya), a causa de la seva gran alçada Argila va començar la seva carrera esportiva al món del bàsquet. Tanmateix, el pare d’Andreu Bosch, exjugador del Club, el va animar a canviar de modalitat. Com a porter va destacar per la seva seguretat i pel seu domini en el joc aeri, però la presència de Nogués i Miró va tancar-li la porta a la titularitat al Barça, en què va guanyar la Copa de la temporada 1941/42.

En acabar la temporada 1942/43 va ser cedit a l’Oviedo, on es va consolidar i va arribar en una ocasió a ser internacional absolut. També va jugar a l’Atlètic de Madrid. Quan es va retirar va iniciar la seva carrera com a entrenador, i va dirigir l’Oviedo, l’Sporting de Lisboa, l’Europa, el Còrdova, el Calvo Sotelo, el Granada, el Racing de Santander i l’Espanyol.

El primer dels seus vuit fills, Fernando, viu a Itàlia, i juntament amb el seu fill ha seguit els seus passos: primer va ser secretari tècnic de la secció de futbol sala del Barça i actualment és el tècnic del Missano, mentre que el nét dirigeix els juvenils del Cesena. Un altre dels seus néts, Viran Morros, és jugador del FC Barcelona d’handbol.

L'últim homenatge

El 3 de novembre el FC Barcelona i l'Agrupació Barça Jugadors va homenatjar els exjugadors de les Cinc Copes i dels anys 40. L'acte va comptar amb la presència de Fernando de Argila, que va rebre el tribut del Club com a futbolista blaugrana de la dècada dels 40.

Tornar a dalt