fcb.portal.reset.password

Luis Enrique ha utilitzat set defenses amb 9 jugadors diferents

Dissabte passat, en la victòria per 0-2 a Vallecas, el Barça va batre el rècord d’imbatibilitat a l’inici de Lliga. Claudio Bravo va superar la marca de 560 minuts sense rebre cap gol, que era propietat de Pedro María Artola des de la temporada 1977/78, i ho va fer en gran part gràcies a l’ajuda del rendiment defensiu de tot l’equip. La marca queda provisionalment en 630 minuts, que són els que porta Bravo sense encaixar un gol a la porteria del Barça. El balanç de l’equip, de sis victòries i un empat, el situa líder en solitari de la classificació.

Rotacions en defensa

Aquesta imbatibilitat en Lliga crida l’atenció per diversos motius, però un dels més destacats és el fet que Luis Enrique hagi utilitzat fins al moment set línies defensives diferents en els nou partits oficials que ha disputat l’equip –set de Lliga i dos de Champions. El tècnic asturià ha repetit en moltes ocasions en les rodes de premsa que està encantat amb el grup de jugadors que té, i ho demostra partit a partit. A la línia del darrere, Luis Enrique ha utilitzat nou jugadors amb set combinacions diferents.

Només una línia repetida

En els nou partits oficials que s’han disputat fins al moment, el Barça només ha rebut tres gols, a París en la segona jornada de la Lliga de Campions. Al Parc dels Prínceps van jugar Dani Alves, Mascherano, Mathieu i Jordi Alba, l’única combinació que ha repetit en més d’un partit en el que portem de curs. Els quatre jugadors també van formar en la primera jornada de Lliga contra l’Elx - 3-0 al Camp Nou-, i en la quarta contra el Llevant - 0-5 al Ciutat de València.

Així doncs, fins a set combinacions diferents de jugadors han aconseguit deixar la porteria a zero fins al moment. Montoya, Piqué, Mascherano, Bartra, Douglas, Jordi Alba, Adriano, Dani Alves i Mathieu s’han repartit els minuts jugats en l’inici de temporada. En aquest sentit, Mathieu i Alves són els més utilitzats en l’onze inicial, amb set titularitats cadascú, seguits de Jordi Alba amb sis.

Tornar a dalt