fcb.portal.reset.password

Luis Suárez, en el moment de lliurar la Pilota d’Or al president Josep Maria Bartomeu, en presència d’Andrés Iniesta i Ramon Alfonseda / VICTOR SALGADO - FCB

Luis Suárez ha passat a la història del futbol com el primer jugador del FC Barcelona que va guanyar la Pilota d’Or i l’únic jugador espanyol que ha conquerit aquest trofeu fins el moment. Aquest dimecres, Suárez ha rebut el reconeixement del barcelonisme en un acte en què ha lliurat al Museu del Barça el trofeu individual més prestigiós que pot guanyar un futbolista. El president Josep Maria Bartomeu ha rebut la Pilota d’Or original que Suárez va assolir l’any 1960 i aquest guardó lluirà a partir d’ara en la vitrina històrica dels anys 60 situada en la primera planta del Museu blaugrana.

L’acte, carregat de simbolisme i emotivitat, ha comptat amb la presència institucional del vicepresident Jordi Cardoner i els directius Sílvio Elías i Javier Bordas. Ha començat amb la benvinguda del director del Museu, Jordi Penas, i a continuació els presents han presenciat un vídeo que ha recordat alguns moments del Luis Suárez com a futbolista blaugrana. El periodista Lluís Canut ha estat qui ha glossat la figura d’un jugador mític a qui molts veuen reflectit avui dia en Andrés Iniesta. L’acte ha comptat precisament amb la presència del capità del primer equip, que a més, va néixer fa 30 anys, els mateixos que celebra el Museu.

Luís Suárez també ha tingut el recolzament de Ramon Alfonseda, president de l’Agrupació Barça Jugadors (ABJ), l’entitat que vetlla pels veterans blaugrana i amb qui manté una estreta vinculació. El protagonista de l’acte va estar acompanyat per molts dels que van ser companys seus en la seva època de jugador del Barça, com Ferran Olivella, Justo Tejada, Josep María Fusté i Joan Antoni Celdrán, i companys de l’ABJ com Carles Reixach, Rodri i Blanquera.


Luis Suárez entrega al Museo el primer Balón de... por fcbarcelona

Declaracions del president Josep Maria Bartomeu:

“Avui els barcelonistes acollim aquest regal teu amb molta admiració, amb molt de respecte i agraïts per tot el que has fet i el que encara has de donar a aquest club. De tot cor, moltes gràcies”

“Es un orgull que el Museu pugui gaudir d'una pilota d'or d'un dels millors futbolistes que ha passat pel Club com és Luis Suárez”

“Seguim donant impuls al nostre Museu que aquest any celebra el seu 30è aniversari. I avui fem un pas de gegant que atraurà a molta gent perquè Suárez es un mite”.

“Ens omple d'orgull tenir entre nosaltres aquesta Pilota d'Or. Avui fem un gest de justícia. És un jugador mític, elegant que va triomfar al nostre Club”

“Estic segur que d'aquí uns anys també estarem aquí per rebre la Pilota d'Or que un dia tindrà l’Andrés Iniesta”

Declaracions de Luis Suárez:

“Estic molt content i emocionat per aquest acte i crec que fer la donació a aquest meravellós Museu on hi ha tants trofeus i tant elements estimats del Club és un motiu perquè la gent pugui reviure el que vaig aconseguir”

“Al FC Barcelona és on jo em vaig fer gran com a jugador i conegut arreu del món. Vull donar les gràcies al President del FC Barcelona i als meus excompanys".


Homenatge a Luis Suárez, primer Pilota d'Or del... por fcbarcelona
Tornar a dalt