fcb.portal.reset.password

D'ençà que va arribar a Barcelona, el nou lateral brasiler de l'equip no deixa de sorprendre's. Tot és nou per a ell: la ciutat, el Club, les instal·lacions; tot “és fora de sèrie”, diu. Douglas Pereira ha estat entrevistat per Barça TV. Una conversa en la qual ha parlat del seu passat i, sobretot, del seu present i futur com a jugador blaugrana. “El que em toca ara és treballar molt fort per quan l’entrenador em necessiti”, perquè s’ha d’adaptar amb rapidesa al nou sistema. “És difícil saber que estic preparat, perquè he sortit ara del Brasil i fins que m’adapti al Barça, hauré d’assimilar la dinàmica de l’equip”, recorda Douglas. El futbol europeu “és més ràpid, però crec que estaré a punt tan ràpidament com es pugui”, pensa.

Fins que m’adapti al Barça, hauré d’assimilar la dinàmica de l’equip
El jugador també ha parlat dels seus inicis al futbol i de la seva trajectòria. I, encara que la seva carrera fins al moment ha estat “molt gratificant”, no s'oblida dels sacrificis que va haver de fer quan era un nen: “Quan tenia 12 anys vaig anar-me'n amb el meu pare a Goias per jugar al futbol; somniant amb una oportunitat com aquesta”. Jugar al Barça sempre va ser un somni per a l'exjugador del Sao Paulo.

El més curiós de la seva carrera com a futbolista és que va començar a la línia d’atac. “Vaig jugar vuit mesos com a davanter, però després em vaig convertir en migcampista i vaig jugar en aquesta posició fins que vaig fer 17 anys”. Va ser un dels seus entrenadors que el va reconvertir en lateral, la seva posició actual i on ha jugat en les seleccions inferiors de la canarinha. “Al Sao Paulo vaig gaudir d’alguna oportunitat per jugar d’extrem, però és com a lateral que vull conquerir el meu espai a l’escenari mundial; és la posició en la qual m’agrada jugar”, insisteix.

Sempre escoltaré el que m’ha de dir Luis Enrique per millorar
Sap atacar, diu, i reconeix que ha de “millorar” en defensa: “Sempre escoltaré el que m’ha de dir Luis Enrique per millorar. Vull desenvolupar el meu sentir tàctic al FC Barcelona”. Està disposat a deixar-se la pell al camp: “M’agrada treballar, perquè al futbol has de buscar les teves oportunitats entrenant-te”.
La competència al lateral blaugrana l’anima a continuar treballant. I, de fet, pensa que Alves és una referència en la seva posició, com altres jugadors brasilers dels quals vol continuar aprenent. “Intento agafar les coses bones de Dani Alves o Cafú; tots tenen quelcom diferent i de qualitat”, comenta. “He d’aprendre el millor de cadascun d’ells per trobar el meu espai al FC Barcelona”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();