fcb.portal.reset.password
Bartomeu, Martino i Zubizarreta, el dia de la presentació de Tata Martino

Bartomeu, Martino i Zubizarreta, aquest divendres / FOTO: VÍCTOR SALGADO - FCB

Andoni Zubizarreta i Josep M. Bartomeu han acompanyat Gerardo Martino en la roda de premsa de presentació del tècnic argentí i han explicat les raons del seu fitxatge. “Fa uns 10 dies, dimarts passat, Sandro Rosell em va comunicar l’estat de salut de Tito Vilanova. Després del xoc inicial, vam començar a valorar totes les opcions possibles i, entre aquestes, va sorgir la de Gerardo Martino. Hem buscat un entrenador que desenvolupi la idea de futbol del Barça perquè la nostra idea no es discuteix, evoluciona”, ha assegurat el director esportiu blaugrana, que ha afegit: “El futbol creix des de la mescla, des del compartir i des de fer les coses junts. I en tot aquest procés, el Tata escoltava i aportava el seu punt de vista. Finalment, amb aquesta idea vam arribar a la conclusió que era la millor opció”.

Un cop decidit el nom del nou tècnic, Josep M. Bartomeu ha apuntat com van anar les negociacions: “El seu fitxatge ha estat molt ràpid. La proposta de Zubizarreta va ser totalment acceptada per la Junta Directiva. Tenim molta il·lusió en el nou entrenador”. “Coneixíem la seva experiència i el seu treball, sobretot amb la selecció de Paraguai. Penses que Martino no ha entrenat a Europa però les paraules de Zubizarreta i després de parlar amb ell per telèfon, ens vam tranquil·litzar. Parlàvem el mateix idioma futbolístic”, ha reconegut el vicepresident esportiu del Club.

Una decisió difícil a nivell anímic

En aquest sentit, Zubizarreta encara ha afirmat: “Vam posar diferents opcions sobre la taula i vam valorar els pros i contres. La reunió amb el president i el vicepresident esportiu va ser relativament curta. No obstant, a nivell personal, totes les valoracions prèvies em van semblar una eternitat perquè sempre em venia la imatge de Tito”. “Leo Messi no ha tingut res a veure en la designació del Tata Martino”, ha volgut deixar clar el director esportiu del Barça, que també ha reconegut que, anímicament, buscar un relleu a Vilanova ha estat difícil. "La situació que hem viscut no hi ha cap pla B que la resisteixi", ha reconegut. De fet, tan Bartomeu com Zubizarreta han volgut tenir un record per Tito Vilanova i per les víctimes de l’accident de tren de Santiago.

Cesc no es ven

“És normal que el Manchester United mostri interès per Cesc perquè és un gran jugador però arribi l’oferta que arribi, comptem amb ell. No està en venda”, ha sentenciat Bartomeu, reiterant les paraules de Martino en aquest sentit. Pel que fa a altres aspectes de l’actualitat futbolística, Zubizarreta ha explicat que primer volen parlar amb tots els implicats abans de definir exactament quin serà l’organigrama del cos tècnic i que, en matèria de fitxatges, encara hi ha temps per acabar de valorar quina és la millor opció.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();