fcb.portal.reset.password

Tito Vilanova, durant la roda de premsa. FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Tito Vilanova ha comparegut aquest dimarts davant dels mitjans informatius en la que ha estat la primera roda de premsa de la temporada 2013/14 de l’entrenador català, que ha dirigit el seu primer entrenament amb els 12 jugadors disponibles. “Tots han vingut amb moltes ganes i ho han fet molt bé. Eren pocs jugadors i s’aniran incorporant els que han jugat competicions. Farà més goig veure l’equip quan hi siguin tots”, ha comentat Vilanova, que ha reconegut que Messi ha tornat més fort que mai: “Messi ha vingut en un estat de forma espectacular. Ha tingut més descans que abans. El fet que hagi jugat partits durant l’estiu no ha afectat res perquè ha descansat prou i l’he vist molt bé”.
Messi ha vingut en una estat de forma espectacular. Ha tingut més descans que abans

Una gran incorporació

També ha mostrat la seva satisfacció per la incorporació de Neymar: “Estic molt i molt content de tenir-lo amb nosaltres. Si s’entendrà amb Messi? Són dos grans jugadors. Un és el millor jugador del món, i de la història, i ara incorporem algú que serà un gran jugador. No serà un problema que s’entenguin dins del camp.” “Com que (els rivals) estaran pendents d’un dels dos jugadors, l’altre estarà més lliure”, ha analitzat el tècnic del Barça sobre les opcions de fer-los jugar plegats. I ha fet una crida a l’optimisme que suposa tenir-los al mateix equip: “Són dos grans jugadors i anirà perfecte”.

Respecte als possibles fitxatges, Tito Vilanova ha explicat que el central brasiler Thiago Silva és una de les opcions per reforçar l’equip, però ha deixat clar que no és l’única. “És un jugador que volem incorporar fa anys. Si no és ell, poden venir altres jugadors. La intenció és portar un central”, ha dit l’entrenador de Bellcaire d’Empordà sobre l’única incorporació que vol fer aquesta temporada, després de Neymar.

“Li desitjo el millor a Thiago”

Sobre la marxa recent de Thiago Alcántara, ha dit: "Em sap greu perquè l’aprecio moltíssim. Li vaig dir que es quedés, sabia contra qui competia i quan ha estat bé, sempre ha jugat. El jugador juga on vol i li desitjo la millor sort del món, se la mereix”. En contraposició, Tito Vilanova ha parlat d’un altre migcampista, que li va expressar personalment el desig de triomfar al Barça. És el cas de Cesc. “Sóc conscient que Cesc ha rebut ofertes, però ell vol quedar-se perquè vol triomfar aquí. Fàbregas sap que té competència. La seva il·lusió de sempre és triomfar aquí i estic tranquil”, ha dit.
La il·lusió de Cesc Fàbregas és triomfar aquí i estic tranquil

La relació amb Guardiola

Tito Vilanova també ha parlat de la relació que va mantenir amb Guardiola mentre va ser a Nova York. Ha aclarit que es van veure en el primer viatge que va fer als EUA, quan el van operar, però no durant la segona estada, de prop de dos mesos. “Jo en aquell moment el necessitava”, ha dit. Ha negat que la Junta utilitzés la seva malaltia per atacar Guardiola i ha explicat que, malgrat que es tractava d’un tema “privat”, accedia a parlar-ne perquè l’exentrenador del Barça s’hi va referir fa uns dies en una roda de premsa amb el Bayern de Munic, el seu actual club: “Crec que a la gent no li interessen aquests temes. El Pep no va estar encertat i he de reconèixer que em va sorprendre perquè no crec que l’ataquessin amb la meva malaltia”.

Després de recordar que està "encantat amb el tracte del Club” durant la seva malaltia, Vilanova ha explicat: “Si no ens vam veure més a Nova York no va ser perquè jo no ho volgués. El que estava sol a Nova York, el que necessitava que algú l’ajudés, que estava passant per un mal moment, era jo”. Finalment, ha volgut girar full a aquest tema i que tots els aficionats remin en la mateixa direcció: “Només demano que pensem en el barcelonisme i deixar-nos d’altres ‘ismes’, perquè ens divideix”.

L’autocrítica, present

L’eliminació a les semifinals de la Lliga de Campions contra el Bayern de Munic també ha estat present a la roda de premsa. “Les dues últimes setmanes de la temporada em vaig reunir amb l’'staff' tècnic per fer autocrítica. Ha existit i estem convençuts que hem de millorar. Va ser un moment puntual de l’eliminatòria. L’autocrítica, per a mi, també és pensar a fer 101 punts en comptes de 100”, ha comentat Vilanova, que ha dit que “hem de donar mèrit a les fites que han aconseguit els jugadors”.

Tornar a dalt