fcb.portal.reset.password

Sandro Rosell, durant l'entrevista a RAC1 / FOTO: PEP MORATA - MD

Sandro Rosell ha repassat aquest dilluns a la nit, al programa ‘Tu diràs’ de RAC 1, tota l’actualitat blaugrana. El president ha declarat que aquest “és un moment maco de viure i fantàstic per a tots els culers” i ha lloat tant els jugadors com el cos tècnic: “Pensava que estaríem a dalt, però no tant. Sabia que el Tito respondria com ho fa, que Roura és un gran segon i que els jugadors seguirien tenint la fam que tenen”. Sobre Vilanova i el seu rendiment a la banqueta, ha afirmat que “potser està sent una sorpresa per a la gent que no el coneixia, però no per a nosaltres, que ja sabíem com treballava i que és un líder ferm dins del vestidor i també davant els mitjans de comunicació”.

En aquest sentit, Rosell ha explicat que “el temps dirà” si va ser una decisió encertada apostar pel Tito: “Seré feliç si d’aquí uns anys es diu que contractar el Tito va ser una decisió correcta”. De moment, amb 55 punts de 57 assolits a la Lliga, tot apunta que sí.

La pitjor notícia, i la millor

Fent balanç, Rosell ha reconegut que la malaltia del tècnic ha estat precisament “la pitjor notícia de la temporada”, abans de demanar “que es respecti la seva privacitat”. La millor, en canvi, ha estat la recuperació d’Abidal, que tindrà fitxa federativa abans del dia 30 de gener, segons ha comentat el president. “Ha demostrat ser un exemple i tenir una força mental extraordinària. Un cop passi això i torni a sentir-se futbolista, ja seran els tècnics els qui decideixin si ha de jugar o no”.

“És la meva il·lusió que Valdés es retiri al Barça”

Preguntat per la situació de Valdés, de qui s’ha dit que podria no renovar el seu contracte amb el FC Barcelona, Rosell ha posat en dubte aquestes afirmacions: “Crec que no és veritat. No en tinc cap constància i crec que no ho pensa, tot i que és una pregunta que li heu de fer a ell”. En opinió del president, “Valdés serà un més d’aquesta fornada de jugadors que acabarà [la seva carrera] a casa, és el que crec i la meva il·lusió”. En aquesta línia, ha anunciat que el Club no està buscant cap alternativa per substituir-lo.

Villa, Neymar i Guardiola

Tampoc Villa entra en un possible capítol de sortides, ni ara ni a l’estiu. “És igual d’intocable que Messi, Thiago, Song o Jordi Alba”, ha sentenciat. I ha afegit: “Si ara haig de dir si seguirà la temporada vinent, diria que sí”.

Rosell també ha estat qüestionat per Neymar, jugador del Santos que molts mitjans vinculen al Barça en un futur. Segons les informacions aparegudes en aquests mitjans, que van publicar que el Club ja havia fet un pagament de 10 milions pel brasiler, Rosell creu que “de vegades ens passem amb la transparència”. Per Rosell, és un davanter que “té contracte fins al Mundial 2014 i després ja veurem. El soci sempre ha volgut veure els millors del món, ja sigui aquest jugador o un altre”.

El nom de Josep Guardiola ha estat un altre dels protagonistes de l’entrevista. Què passarà quan s’assegui en una altra banqueta que no sigui la del Barça? “La primera imatge se’m farà estranya. Crec que tots tindrem un encongiment de cor, però l’entendrem, perquè és un professional i serà tota la vida del Barça. Però és jove i té totes les facultats i condicions per seguir sent o el millor o dels millors entrenadors del món”, ha explicat, alhora que ha reconegut que “esportivament" no li faria "cap gràcia” un enfrontament amb Guardiola als terrenys de joc.

Confiança en el Barça Regal

Finalment, Rosell també ha deixat clar el seu suport al Barça Regal i a Xavi Pascual: “No estic preocupat per molts motius. Portem molts anys guanyant amb l’equip de bàsquet, tenim un gran entrenador renovat per dos anys més i hem engegat un nou projecte. Volem canviar el bàsquet estructuralment i que s’emmiralli en el que és el futbol”. A la vegada, ha recordat que “tot està per decidir” i que “no sempre cada any es poden guanyar tots els títols”.

Economia, Camp Nou i Palau Blaugrana

Sandro Rosell també ha repassat la situació econòmica del Club. “Els grans ingressos del Club, que són les televisions, els espònsors, els socis i el Museu, segueixen funcionant molt bé. Anem bé”, ha anunciat, tot i que ha fet una crida a la prudència, sobretot quan s’ha referit al futur del Camp Nou i el Palau Blaugrana. “D’aquí un mes o dos ens entregaran un estudi elaborat per tècnics en què tindrem tota la informació sobre aquestes instal·lacions. Ens agradaria que la remodelació fos conjunta, amb Camp Nou i Palau Blaugrana a la vegada”, ha afirmat.

Sobre les seves preferències personals, el president ha reconegut que “com a soci m’agradaria un nou Camp Nou a l’esplanada de l’Estadi”. La situació del Palau també es troba en punt d’espera: “Cal valorar quina és la situació òptima arquitectònica, tècnica i econòmica, i si tenim diners ho tirarem endavant. Mentrestant, per més pressió que posi l’Eurolliga, no farem res més que esperar”.

El president Rosell tampoc ha volgut descartat del tot la possibilitat d’un Camp Nou amb un nom comercial. “No descarto res perquè s’han de buscar alternatives que no toquin la butxaca de la gent, tot i que m’agradaria no haver-ho de fer”, ha declarat.

Aquest punt, l’economia de cadascun dels socis, és un aspecte cabdal per a la Junta. “Mentre nosaltres hi siguem, no apujarem l’abonament, perquè entenem la situació de crisi que viu el país, i els nostres socis no són aliens a aquesta circumstància. El Club vol ajudar els seus socis, de la mateixa manera que ells històricament han ajudat el Club”, ha conclòs.

Tornar a dalt