fcb.portal.reset.password

Leo Messi, celebrant un gol amb Jordi Alba / FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

Leo Messi afronta els propers partits amb un munt de reptes en l’horitzó. Repassem els més destacats a continuació:

• A 6 gols de César, màxim golejador blaugrana a la Lliga: Leo Messi duu 184 dianes a la Lliga, únicament sis menys que César Rodríguez (190). Si l’argentí manté aquest ritme, aviat superarà el mític golejador blaugrana dels anys 40 i 50.

• A 7 gols de la seva millor primera volta: La temporada passada, Messi va signar 22 gols fins a arribar a l’equador de Lliga. Aquest curs ja en porta 15, i encara queden vuit partits per jugar-se a la primera volta.

• A 10 gols del rècord de Müller en un any natural: Superat Pelé, autor de 75 gols el 1958, Messi va llançar cap al rècord de l’alemany Gerd Müller, que en va fer 85 el 1972. Amb deu gols més –disposa de 12 partits- el superaria.

• A 1 gol del rècord de Di Stéfano en els Clàssics: Els dos últims gols contra el Madrid el situen també a una única diana de l’exjugador blanc, màxim golejador de la història dels Barça-Madrid. Els següents compromisos podrien arribar o bé a les semifinals de Copa, o bé a la Lliga.

• A 74 gols d’Alcántara, màxim golejador de la història del Barça (amistosos inclosos): Segurament, una qüestió de temps. Superat César com a màxim golejador en partits oficials, l’argentí apunta ara a Paulino Alcántara, autor de 369 gols amb el Barça, incloent partits no oficials. Messi en duu 295.

• A 67 gols de Telmo Zarra, màxim golejador a la història de la Lliga: Messi ja és al Top-10 en aquest rànquing, i es troba a 67 dianes del mític jugador de l’Athletic Club. El novè (Santillana, 186 gols) i el vuitè classificats (Mundo, 195 gols) són més a prop. Messi en duu 184.

• A 17 gols de Raúl, Pitxitxi a la Champions: L’últim rècord a l’abast també és a llarg termini. Actualment, Messi és el tercer màxim golejador de la història de la Lliga de Campions, únicament superat per Raúl (71 gols) i Van Nistelrooy (56). El ‘10’ blaugrana és a dos de l’holandès.

Tornar a dalt