fcb.portal.reset.password

Ramon Cugat i Ricard Pruna han comparegut davant la premsa per parlar de la intervenció de Puyol / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Els doctors Ramon Cugat i Ricard Pruna han parlat aquest dissabte al migdia de l’artroscòpia que es va practicar al genoll dret de Carles Puyol la nit anterior. Els metges no han volgut posar una data a la seva tornada. “El temps de baixa el marcarà segurament ell. Podria ser un mes i mig, dos o tres”, s'aventurava Cugat. Alhora, n’ha destacat “el temperament” i s’ha mostrat “optimista” per la continuïtat de la carrera del capità, de 34 anys.

Molèsties des de l’octubre

Pruna, per la seva banda, ha explicat el procés d’unes molèsties que Puyol “arrossegava des de finals d’octubre, des del partit al camp del Getafe”. Continuava: “Arribat a aquest moment, ha dit que no podia jugar més amb aquestes molèsties. Aprofitant l’aturada per seleccions i que hi ha opcions que arribi en condicions al final de temporada, hem decidit fer-ho ara. Si no, hi havia risc que les molèsties s’agreugessin”. Segons ell, “les molèsties no remetien i això psicològicament afecta. S’apropava el tram decisiu de la temporada i s’havia de trobar una solució. Era el millor”.

Animat i amb ganes de tornar

Tanmateix, Cugat ha revelat que en l’exploració es va detectar “el cartílag del genoll dret tocat”, i havia provocat “l’existència d’un cos lliure” a l’articulació. Pel doctor, “és una artroscòpia més ‘light’ que la de l’estiu passat”. El doctor ha reconegut que va ser el mateix jugador qui va insistir a fer-ho com més aviat millor i que té pressa per estar a punt. En aquest sentit, ha fet pública la broma de Puyol a la mateixa sala d’operacions: “No parava de dir ‘Juanjo (Brau), aquesta nit comencem la recuperació’”.

La de Xavi “no és una lesió curada”

D’altra banda, Pruna ha respost sobre l’estat de Xavi Hernández, amb una sobrecàrrega, baixa per al Rayo i convocat per Espanya. “Ens preocupa, arrossega una lesió al bíceps. Les conseqüències postpartit del Milan van ser mínimes, però no és una lesió curada. Hem parlat amb els metges de la selecció i ens han dit que el mimaran i que decidiran el més oportú”.

D’Éric Abidal ha assenyalat que, des que va rebre l’alta mèdica, “està assimilant les càrregues de treball que se li apliquen”. “Anímicament està bé i estem a prop de veure’l en una convocatòria”, ha manifestat Pruna.

Tornar a dalt