fcb.portal.reset.password

Dani Alves / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Dani Alves és d’aquells futbolistes que acostuma a parlar sense embuts. El lateral blaugrana ha assegurat aquest dijous que van sortir “una mica emprenyats del Bernabéu per les circumstàncies del joc”. “No vam aprofitar totes les oportunitats que vam tenir i ara l’eliminatòria es decidirà a casa. És una oportunitat meravellosa per a nosaltres. Vam merèixer guanyar i tornar de Madrid amb un resultat millor”, ha afegit.

Al '2' del Barça no el sorprèn que a Madrid se celebri més l’empat que a Barcelona: “El Barça és el club a batre. Tothom vol fer el partit de la seva vida contra nosaltres. A mi el que em preocupa és que fem un bon partit a la tornada i passem l’eliminatòria”.

El rival, al límit del reglament

Alves ha explicat que des que ell és al Barça, “el Reial Madrid sempre ha intentat jugar més enllà del límit del reglament”. “Hi ha d’haver algú que tingui prou personalitat per prendre les decisions que cregui oportunes. Nosaltres procurem jugar a futbol. Crec que no tenim res a fer en aquest sentit”, ha afegit. “Continuo sense entendre com la jugada de Cristiano Ronaldo no va ser targeta groga. Si hagués estat al revés, a mi m’haurien ensenyat la targeta vermella. Però, és clar, sembla que no es pot deixar el Clàssic sense Cristiano”, ha apuntat el blaugrana.

En qualsevol cas, Alves ha destacat que ell ja està “vacunat” davant d’aquest tipus de joc i que “el que passa al camp es queda al camp, més enllà de qualsevol acció o intent de provocar o jugar brut”.

Molest per les referències racistes

Sense voler centrar-se en el duel d’aquest dimecres en concret, el defensa brasiler del FC Barcelona ha confessat el seu malestar pels insults racistes: “Sé que s’està lluitant contra això però continua havent-hi aquest tipus de referències. Per mi és una guerra perduda. Fa 10 anys que sóc a Espanya i ha passat des del primer dia”.

“S’haurien de prendre mesures dràstiques. Per exemple, sancionar el club amb més duresa, no amb 1.000 o 2.000 euros. S’ha d’anar una mica més enllà. A vegades s’han de buscar exemples i a Anglaterra això no passa i, quan passa, les sancions són exemplars”, ha explicat Alves.

Confiança en ell mateix

Finalment, el de Juazeiro ha afirmat que mai ha perdut la confiança en ell mateix: “Totes les lesions que no havia tingut mai, les he tingudes a l’inici d’aquesta temporada. El que sempre buscava és estar al nivell de l’equip i crec que ara ho estic aconseguint. No m’importa gaire el que pensi la gent o si em valora més o em valora menys. Faig el que més m’agrada i el meu entorn ja sap el que significa la meva professió per mi”.

Tornar a dalt