fcb.portal.reset.password

Abidal, Rosell i Zubizarreta, durant la roda de premsa. FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

[[DES_1]]Dia de molta emoció a l’Auditori 1899. Era un dia especial, ja que s’anunciava l’adéu d’Éric Abidal com a futbolista del Barça, després de sis temporades defensant la samarreta del FC Barcelona. El jugador francès ha comparegut davant els mitjans de comunicació al costat del president Sandro Rosell i el director esportiu Andoni Zubizarreta, i davant d’una sala plena de periodistes, fotògrafs i càmeres, però sobretot davant la que ha estat i és la seva “segona família”. Tots els jugadors de la plantilla, excepte els que ja es troben concentrats amb les seves seleccions, els tècnics i la resta de l’‘staff’ han acompanyat l’Éric.

El FC Barcelona ha anunciat que dissabte serà el darrer partit d’Abidal com a blaugrana. “No li estem dient adéu ni fins després, sinó fins quan tu vulguis. Les portes del Barça estaran obertes per a ell. Quan deixi de ser jugador del futbol a Can Barça té les portes obertes per ser director tècnic de les nostres FCBEscoles a nivell mundial i treballar amb la Fundació”, ha explicat Sandro Rosell.

Abidal sabia que no seria un dia fàcil. Els seus ulls així ho mostraven i en tot moment ha buscat la complicitat dels seus companys per afrontar una roda de premsa amb molts agraïments. “Aquests sis anys amb el Barça és l’experiència més forta de la meva vida. He tingut uns companys meravellosos i he après molt”, ha començat. “Gràcies a ells, als tècnics que he tingut i han confiat en mi, als doctors, als fisioterapeutes que m’han ajudat, al doctor Medina”, ha continuat. I també ha donat les gràcies a la seva família i a l’afició: “Han estat pendents de mi, de la meva recuperació i es van alegrar del dia que vaig tornar a jugar”.Aquests sis anys amb el Barça és l’experiència més forta de la meva vida. He tingut uns companys meravellosos i he après molt

“Accepto la decisió”

Tant el Club com el jugador sabien que no es fàcil prendre la decisió de marxar del Barça. “M’hauria agradat seguir jugant al Barça, he lluitat molt per seguir aquí, però el Club ho veu diferent, i ho haig d’acceptar”. I ha valorat el gest del Barça per oferir-li seguir quan es retiri com a futbolista. “Marxo però segurament tornaré”, ha avisat Abidal.M’hauria agradat seguir jugant al Barça, he lluitat molt per seguir aquí, però el Club ho veu diferent, i ho haig d’acceptar

El jugador, que ha explicat que de moment no té cap oferta de cap club de futbol, ha expressat el desig de seguir jugant a Europa. El seu objectiu més immediat és el partit d’aquest dissabte (19 hores), que servirà de comiat. En aquest sentit, el president Rosell no dubta que dissabte l’Estadi s’omplirà per oferir-li el reconeixement que es mereix. “S’ha guanyat el nostre cor i ens ha demostrat coses importantíssimes per a la nostra vida. Mai ningú es pot donar per vençut”, ha reconegut Rosell.

Zubizarreta ha explicat que no és fàcil decidir que Abidal no segueixi. “Mai oblidaré quan el veig veure a l’Hospital Clínic i em va dir que tornaria. Té les portes obertes d’aquest Club que és tan gran i que ell ens ajudarà que ho sigui més”. Rosell ha explicat que li donaran càrrec de director de les escoles del Barça perquè Abidal “sap de futbol, té caràcter educatiu i humanitat”. Sobre la decisió de no renovar el contracte de futbolista d’Abidal, el president ha comentat que es tracta “d’una decisió consensuada, de club”.

Emoció fins al final

Durant la roda de premsa s’ha pogut veure un vídeo amb les millors imatges d’Abidal durant aquest temps. El jugador no ha pogut contenir les llàgrimes, de la mateixa manera que molts dels assistents. Unes llàgrimes que han tornat a aparèixer al final quan un cop finalitzat l’acte Abidal ha anat abraçant-se, un per un, als membres de la plantilla i als directius Toni Freixa, Pilar Guinovart, Javier Bordas, Jordi Moix i Ramon Cierco, que també hi han assistit.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();