fcb.portal.reset.password

Zubizarreta, en el moment de pujar a l'avió / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

A les 11 hores d'aquest dilluns s'enlairava l'avió que ha de traslladar l'expedició blaugrana que assistirà a la gala FIFA Pilota d'Or fins a Zuric. Instants abans, el director esportiu de futbol Andoni Zubizarreta ha atès els mitjans de comunicació i ha fet una valoració sobre la possibilitat que Xavi o Messi –els dos finalistes juntament amb Cristiano Ronaldo- en siguin els guanyadors i també per analitzar la situació del conjunt dirigit per Josep Guardiola a la Lliga després de l'empat d'aquest diumenge al camp de l'Espanyol.

En aquest sentit, Zubizarreta ha expressat en veu alta el seu desig que el guanyador sigui un dels dos jugadors del FC Barcelona, així com també que Josep Guardiola es proclami millor entrenador del 2011, guardó al qual opten també Mourinho i Ferguson: "No sé si hi haurà sorpresa. Nosaltres anem com a testimonis, i només espero que l'escollit sigui un dels dos nostres i el Pep com a tècnic". I ha afegit: "No sé quines possibilitats hi ha d'una cosa o una altra. Em val que un del Barça sigui primer".

En el cas hipotètic que Messi fos l'escollit, entraria en un grup privilegiat de jugadors que han aconseguit aquesta distinció en tres ocasions. "Hem dit tantes coses del Leo... D'aquí a uns anys ens adonarem de tot el que ha estat capaç de fer. Els jugadors marquen història mentre els veiem i els gaudim, i posteriorment el temps els converteix en llegenda. Si un repassa els números de Messi, amb només 24 anys ja en té els d'una carrera completa", ha explicat el director esportiu de futbol.

La situació a la Lliga

Després de l'empat a un gol al camp de l'Espanyol, el Barça es troba ara a la Lliga a cinc punts del líder. Una distància, aquesta, que per Zubizarreta és remuntable: "Evidentment que ho és. Dependrà del fet que nosaltres fem les coses tan bé com fins ara i tal com aquest equip ens ha ensenyat que és capaç de fer-les. Hi ha una altra part que no ens correspon a nosaltres, exceptuant el partit contra el Reial Madrid. Això és molt llarg i està clar que a la Lliga tot costa molt."

Finalment, el director esportiu de futbol ha comentat no sentir preocupació pels resultats que l'equip està encaixant lluny del Camp Nou –tres victòries en vuit desplaçaments- a la competició de la regularitat: "Em preocuparia si la plantilla no tingués possibilitats de guanyar, aquella actitud d'anar a buscar el partit, no generés joc... El partit de l'Espanyol va ser molt igualat i disputat fins a l'últim minut. Mentre tinguem tot això serem un equip fiable i competirem bé".

Aterren a Zuric a les 13.30 hores

L'avió que ha traslladat l'expedició blaugrana fins a Zuric per assistir a la gala FIFA Pilota d'Or ha aterrat al seu destí a les 13.30 hores.

Tornar a dalt