fcb.portal.reset.password

Thiago, en el transcurs de la roda de premsa / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Després de reiterar el respecte del vestidor envers la decisió de Josep Guardiola de no continuar dirigint la banqueta de la primera plantilla, Thiago Alcántara valora molt positivament el relleu de Tito Vilanova. I és que el jugador considera que el que l’equip es trobarà a partir del curs vinent “serà més o menys el mateix dels últims anys”. “No serà res de nou, excepte que perdem una persona que és molt important per a nosaltres. Serà la baixa més notable dins del vestidor. El Tito sempre ha estat al costat del ‘míster’, i sap perfectament com juguem i el que vol”, ha explicat.

En aquesta mateixa línia, el migcampista ha valorat el fet que tant Vilanova com l’equip estan més que habituats a tractar entre ells: “Estem molt acostumats a veure el Tito al vestidor. Ja el coneixem, i ell ens coneix bé. Estic convençut que agafarà bé aquest nou rol, i nosaltres sabrem identificar-lo com a primer entrenador. Confiem molt en ell.” Respecte a les diferències pel que fa a les seves funcions entre Guardiola i Vilanova fins el moment, Thiago ha apuntat que “el ‘míster’ s’encarrega més de la part psicològica, mentre que el Tito ens ha guiat més en el sentit tàctic”.

La baixa de Puyol

Aquest matí es coneixia la notícia que Carles Puyol estarà de baixa al voltant de sis setmanes, i que per tant es perdrà la Copa. “És una baixa molt important per a nosaltres de cara a la final de la Copa del Rei”, ha comentat Thiago, just abans de mostrar el seu convenciment que el capità blaugrana “farà el màxim per intentar arribar a l’Eurocopa”. Una competició en la qual ha reconegut li agradaria participar.

A la pregunta sobre què aporta a l’equip una persona amb el caràcter de Puyol, el migcampista no ha dubtat: “La constància, el nivell que demostra jugant al màxim al que és el millor Club del món. Després ve la determinació de cadascú.” També sobre el capità barcelonista, Thiago ha ressaltat molt especialment “la constància que té durant la totalitat de cada partit, un factor que emociona i contagi”. “És impressionant el compromís que té el Carles. És una insígnia, una referència en tots els sentits, i exemplifica com ningú els valors d’aquest Club”, ha afegit.

La calma i ser un mateix, clau per a Thiago

Sobre quin consell donaria als jugadors que, com ell en el seu dia, acabin pujant al primer equip de futbol, Thiago ha volgut donar-ne dos: “Que han de tenir calma, és a dir, seguir amb aquesta forma de ser que els ha dut fins allà, i que creguin en ells mateixos”. Uns consells, aquests molt semblants als que en el seu dia li va donar Josep Guardiola el dia del seu debut amb la primera plantilla.

Tornar a dalt