fcb.portal.reset.password

FCB - AT. MADRID / FOTO: ARXIU FCB

Fent un cop d'ull a la classificació de la Lliga és clar que el Barça i el Madrid són a aquestes alçades els equips més forts del campionat. Entre tots dos sumen 96 gols, 49 del Madrid i 47 del Barça, 15 més del total de dianes que han sumat els equips que es troben entre la tercera i la sisena plaça de la taula –València, Llevant, Sevilla i Màlaga.

Un senyal que les davanteres de Barça i Madrid liderades per Messi i Cristiano, pitxitxis de la Lliga amb 17 gols cadascun, són una peça fonamental a l'esquema tàctic dels dos equips.

Més de tres gols per partit

Dels 15 partits de Lliga que ha jugat l'equip de Guardiola aquesta temporada vuit han acabat amb golejada blaugrana amb més de tres gols. Marcadors amplis que s'han aconseguit al Camp Nou i que li ha permès tenir una mitjana de 3,1 gols per partit.

En el cas del Madrid la mitjana és una mica més alta, de 3,5 gols per partit, gràcies a les nou golejades que ha fet al llarg de les 14 jornades. El balanç dels blancs al Santiago Bernabéu és millor, ja que la mitjana golejadora és de 4,6 gràcies als 28 gols que ha marcat a casa. Un repte per a Víctor Valdés, porter que menys dianes ha rebut aquesta temporada, únicament set.

Màxims golejadors d'Europa

Aquesta setmana s'ha acabat la fase de grups de la Lliga de Campions. I Barça i Madrid s'han convertit també en aquesta competició en els equips que més gols han marcat. Els blaugranes han estat els màxims golejadors amb 20 gols a favor i només quatre en contra. Mentre que el Madrid n'ha fet dos i per tant ha finalitzat la lligueta marcant 18 gols i només rebent-ne dos.

Clàssics de gols en els últims 17 anys

Des de la temporada 1994/95, els duels a l'estadi Santiago Bernabéu entre el Madrid i el Barça han estat sinònim de gols. I és que des d'aleshores tots els Clàssics disputats a casa dels blancs han tingut com a mínim dos gols. Els resultats amb més pluja de gols a favor dels blaugranes en aquests últims 17 anys són el 2-3 (1997-98), el 0-3 (2005-06) o l'històric 2-6 (2008-09). Mentre que per part dels blancs un 5-0 (1994-95), un 0-3 (1999-2000) o l'1-4 (2007-08).

Tornar a dalt