fcb.portal.reset.password

Iniesta, durant la roda de premsa d'aquest dilluns / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Malgrat el resultat del partit d'anada al Bernabéu (1-2), Andrés Iniesta té molt clar que el Barça ho haurà de donar tot de cara al partit de tornada d'aquests quarts de final de la Copa del Rei si vol assolir la classificació per a les semifinals de la competició. En aquest sentit, el de Fuentealbilla, que no té cap dubte que el Reial Madrid exigirà al Barça "un partit perfecte", garanteix que per part del conjunt blaugrana "no hi haurà gens de relaxació". I afegeix: "L'únic que desitjo és que el meu equip faci un gran partit. Tindrem el nostre públic donant-nos suport. Està clar que partim d'un resultat bo, però això no vol dir res. Això és el futbol, 90 minuts més, i una lluita maca entre dos grans".

Prohibit especular amb el resultat

A la pregunta sobre quin plantejament s'espera per part del Reial Madrid, Iniesta apunta que l'únic que ha de preocupar el Barça "és la forma com ho fem nosaltres". A la vegada, fa referència a la importància de ser fidels al seu estil de joc: "Sincerament l'únic que ens ha de preocupar és la forma com ho fem nosaltres, ser capaços de tenir controlats els punts forts del Madrid, i anar a guanyar el partit. Si anem a especular amb el resultat, amb por a perdre, tindrem molts problemes perquè el Madrid vindrà a guanyar i té jugadors per fer-ho".

Centrant-se en la Lliga, Iniesta reconeix que a l'equip li feia falta una victòria com la de La Rosaleda d'aquest diumenge per seguir en la lluita amb el líder: "Per guanyar una Lliga has de tenir uns números extraordinaris fora de casa, i competint amb el rival que tenim encara més. Era una necessitat. En general vam controlar bé el partit i vam ser eficaços. Espero que aquesta línia sigui ascendent fins al final de la temporada, perquè tenim plena confiança que al final tindrem les nostres opcions d'aconseguir una altra Lliga".

Amb il·lusió a la Lliga

En aquesta mateixa línia, el '8' barcelonista sap que el marge d'error és mínim: "Sabem que el Madrid fallarà poc, i que hem de retallar punts. Més enllà de si ells fallen, el que no podem fer és fallar nosaltres. Hem de sumar de tres en tres per si es dóna l'oportunitat i podem retallar la distància. Confiem en el que fem, en el fet que queden molts partits i a intentar capgirar aquesta situació. Són cinc punts però tenim la il·lusió d'arribar al final".

Iniesta ha tingut unes paraules d'elogi per a Víctor Valdés, a qui considera "el número u des de fa temps" i del qual destaca "el rendiment que dóna any rere any", així com per Leo Messi, del qual està convençut que el seu sostre "està lluny afortunadament per a ell, per a nosaltres i per al Barça". "És increïble el rendiment i la regularitat que demostra a cada partit. Ser determinant és el més complicat en el futbol i ell ho fa amb naturalitat. Els elogis s'acaben", ha comentat.

Finalment, el de Fuentealbilla ha ressaltat que el gran repte dels jugadors per a cada any és "que l'equip segueixi creixent". "Tinc la sensació que cada any l'equip ha de ser millor i superar-se a si mateix. A part, el Madrid ens obliga a superar-nos cada vegada. Aquest creixement és el que al final de la temporada et permet seguir optant a tots els títols", ha conclòs.

Tornar a dalt