fcb.portal.reset.password

Guardiola, en el transcurs del partit contra el València / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Després d'una exhibició futbolística contra el València, Josep Guardiola ha volgut cedir tot el protagonisme als seus futbolistes. I és que per al tècnic, és tot "un privilegi" poder gaudir del joc del Barça. "Quina sort que tenim de ser contemporanis d'aquests jugadors. Aquest equip dignifica molt bé aquest esport", ha afirmat, just abans de mostrar la seva satisfacció tant pel joc de la plantilla com davant el fet que l'afició i tota la gent a la qual li agrada hagi gaudit de l'espectacle que s'ha viscut al Camp Nou.

"Estem molt lluny"

Precisament parlant sobre el nivell de joc del Barça, Guardiola ha fet en veu alta la reflexió que "quan un veu com hem competit al llarg de l'any pensa que no ens ho mereixem", en referència a la distància de deu punts respecte el Reial Madrid. "És una pena, estem molt lluny. Sincerament no crec que haguem jugat com per estar a deu punts, però ho estem, i hem de conviure amb això. La distància és la que és i a  veure si som capaços de complir amb la nostra feina", ha explicat.

Davant aquesta situació a la competició de la regularitat, l'entrenador blaugrana els jugadors a competir de la millor manera possible: "Queda el que queda. Hem de competir bé, sinó es farà molt llarg. Hem d'intentar que aquests tres mesos a la Lliga no es facin massa llargs i tractar competir el millor possible." Ara, el següent pas és "anar al Calderón a fer un bon partit i a veure si la Lliga ens permet apropar-nos . Ens prepararem dimecres per a aquest partit, que serà una altra bona prova per saber on volem arribar."

"No jugarem on no ens volen"

A la pregunta sobre la possibilitat que finalment la seu de la final de la Copa del Rei sigui Mestalla i no el Santiago Bernabéu com han sol·licitat a la Federació els dos equips finalistes, Guardiola s'ha mostrat contundent:  "Em ve de gust anar allà on ens volem rebre i no em ve de gust anar a on no vulguin que dignifiquem una competició com la Copa del Rei. Al final no hi ha problema, agraïm al València que ens rebi. Mai hem volgut generar incomoditats. SI no ens volen no anem. Està clar que no jugarem on no ens volen."

També se li ha preguntat al de Santpedor com veu un Barça sense Xavi en el futur: "Sense el Xavi això serà diferent. No és només el que implica dins el camp, sinó també a fora. És un noi que surt al camp d'entrenament deu minuts abans de l'hora prevista, que aglutina als que arriben, que li agrada la seva feina... és un jugador únic, irrepetible. Els seus pares ja han fet tard per fer una còpia. Aquest any tenim migcampistes que ho estan fent molt bé."

Per últim, Guardiola ha confessat que en el moment de la substitució de Cesc Fàbregas li ha dit que jugador "que ha de fer gol". "Hem disposat d'ocasions massa clares i no pot ser. Estem ajudant a renovar els porters de la resta dels equips de la Lliga", ha afegit en un to simpàtic. D'altra banda, Guardiola s'ha mostrat convençut que Messi superarà César com a màxim golejador de la història del Barça aquesta temporada. Per aconseguir aquesta fita, només li manquen dotze gols.

Zubizarreta: “El temps d’espera no serà un problema per renovar el Pep”

El director esportiu del Barça ha assegurat en el transcurs del descans del partit contra el València que la posició del Club respecte la renovació de Josep Guardiola és molt clara i que es té plena confiança en ell: "El Pep sap que té tota la confiança del Club, la mateixa que des del seu primer any d'entrenador. Nosaltres no tenim un termini, i té tota la nostra confiança. Si necessita temps el tindrà. Cada any que ha renovat ha necessitat el seu temps per pensar-s'ho i sentir-ho. No ens va malament amb la seva forma. El Club té tranquil·litat."

Tornar a dalt