fcb.portal.reset.password

Semifinals contra Atlante / FOTO: ARXIU FCB

El primer equip sabrà aquest dijous a les 8.30 hores (GMT+1) l’emparellament d’on sortirà el conjunt amb el qual s’haurà s’enfrontar a les semifinals del Mundial de Clubs de la FIFA que se celebrarà al Japó. En els dos enfrontaments de semifinals previs dels anys 2006 i 2009, el Barça va jugar contra equips mexicans i va aconseguir dues victòries, contra l’Amèrica i l’Atlante, respectivament. L’equip no coneix la derrota en les semifinals, i, conseqüentment, ha arribat a la final en les dues ocasions que ha tingut: en una ha aconseguit el triomf i, en l’altra, la derrota.

Temporada 2006/2007: Semifinal davant l’Amèrica

En aquella oportunitat l’equip va aconseguir una àmplia victòria (4-0) davant l’Amèrica. Tot i que la primera ocasió de gol la va tenir el conjunt mexicà, el FC Barcelona va deixar la porteria a zero i va dominar durant tot el partit. Gudjohnsen va ser l’encarregat de marcar el primer gol. La diferència en el marcador es va ampliar amb els gols de Márquez, Ronaldinho i Deco. El resultat podria haver estat més ampli, però Ochoa, el porter de l’Amèrica, ho va evitar. Tot i la contundència amb què els de Frank Rijkaard van eliminar l’Amèrica, no es van saber imposar a la final davant l’Internacional de Brasil i van perdre l’oportunitat de guanyar el primer Mundial de Clubs en la història del FC Barcelona.

Temporada 2009/2010: Semifinal davant l’Atlante

Aquella temporada, el FC Barcelona va guanyar per primera vegada a la història aquesta competició davant l’Estudiantes. Però per arribar a la final els de Pep Guardiola van haver de remuntar un resultat advers, després que l’Atlante s’avancés en el marcador en el minut 4 de partit. El Barça, però, va saber girar la truita i obtenir la victòria (1-3) davant un Atlante que havia renunciat a la possessió de la pilota. Busquets, en una jugada d’estratègia, va marcar el primer gol, i els altres dos els van fer Messi i Pedro, que va aconseguir ser el primer jugador del Barça a marcar en totes les competicions. En el partit de la final davant l’Estudiantes, el FCB va començar amb el marcador en contra, però un gol de Pedro va aconseguir portar l’equip a la pròrroga perquè finalment obtingués l’únic títol que li faltava al Club per col·leccionar a les vitrines del Museu.

El Barcelona, després de la victòria a Abu Dhabi del 2009, tindrà l’ocasió de guanyar el títol mundial en territori nipó, cosa que no va aconseguir a les finals disputades contra el Saõ Paulo i l’Internacional de Porto Alegre.

Tornar a dalt