fcb.portal.reset.password

Pinto, després del partit contra el València (2-0) / FOTO: ARXIU FCB

Quan hi ha classificació per a una final de Copa, després hi ha triomf a la Lliga. Va passar a la temporada 2008/09 i també ara fa un any, i l'equip de Guardiola intentarà ampliar aquesta bona estadística aquest cap de setmana, a camp de l'Osasuna.

1-1 a Mallorca... i 2-0 contra l'Athletic Club

El primer cop que l'equip va classificar-se per a una final de Copa a l'era Guardiola va ser el 4 de març del 2009. Aquell dia, Pinto es va erigir en heroi a Mallorca -va aturar un penal que igualava l'eliminatòria- i va permetre al FC Barcelona accedir a la final de València. Tres dies després d'aquella emocionant tornada de semifinals, el Barça guanyava l'Athletic Club al Camp Nou a la Lliga (2-0), amb gols de Busquets i Messi.

0-3 a Almeria... i 3-0 contra l'Atlètic de Madrid

Dos anys més tard, el 2 de febrer del 2011, el FC Barcelona repetia classificació per a una final de Copa. Aquest cop, es desfeia de l'Almeria per 0-3 i sentenciava una eliminatòria que ja tenia molt encarada després del 5-0 de l'anada. Com al 2009, l'equip va respondre amb un triomf més a la Lliga tres dies després, quan va rebre l'Atlètic de Madrid al Camp Nou. Un hat-trick de Messi va decidir el matx contra el conjunt matalasser (3-0).

2-0 al València... i a Pamplona?

Aquest dissabte, tres dies després de tombar el València a la Copa (2-0), els homes de Guardiola miraran de repetir la fita per tercera vegada consecutiva. Les circumstàncies són un pèl diferents, perquè el partit de tornada de la semifinal de Copa aquest any ha estat al Camp Nou i el compromís de Lliga serà lluny de casa. Petites diferències, el mateix repte.

Tornar a dalt