El balanç de la primera volta a la Lliga

El balanç de la primera volta a la Lliga

Les dades del Barça en el primer tram de la competició regular

1. Messi i Suárez, una dupla que goleja més que tots els equips de Primera

L’argentí, que ha arribat als 400 a la Lliga, i l’uruguaià sumen 31 dianes entre els dos. Unes xifres anotadores que solament tot el Celta i tot el Sevilla emulen. Perquè la resta d’equips de la Lliga han celebrat menys gols que aquesta letal parella blaugrana.

mini_3200x2000-MESSI_400_GOLS_LLIGA--2

 

2. Messi i Suárez, al capdavant del Pitxitxi

Marcar més gols que tota una plantilla sencera també comporta que el ‘10’ i el ‘9’ blaugranes encapçalin la carrera pel màxim golejador de la competició. 17 dianes porta el capità culer, per 14 del davanter centre de Salto. El Pitxitxi serà blaugrana per quart any consecutiu? Messi es va apoderar del trofeu el 2018 i 2017, així com en altres tres ocasions, i Suárez, el 2016.

3. El Barça, el conjunt més golejador

A les 31 dianes de Messi i Suárez se li han de comptabilitzar 22 més. Així doncs, el FC Barcelona s’eleva fins als 53 gols en la competició; l’esquadra més anotadora de la Lliga, i amb diferència. Perquè el segon equip més golejador és el Celta de Vigo amb 31 dianes.  

4. El resultat més voluminós és blaugrana

Barça 8 - Huesca 2. En la jornada 3 el FC Barcelona va assolir la màxima golejada, fins a la data, de la Lliga 2018/19. Cap altre equip ha estat capaç d'anotar 8 gols en un mateix partit en aquesta edició de la Lliga. Altres de les golejades destacades dels homes d'Ernesto Valverde en aquesta primera volta són el 5-1 al Real Madrid, que ja es coneix la data del Clàssic de tornada, el 0-5 al Llevant o el 0-4 a l'Espanyol

5. Davant l’Eibar, s’aconsegueix la 6a victòria consecutiva

L’elenc d’Ernesto Valverde tanca la primera volta de la competició sumant de tres en tres per sisè partit seguit. Des de l’empat a 1 al Wanda Metropolitano, el Barça no ha cedit cap unitat. Villareal (2-0), Espanyol (0-4), Levante (0-5), Celta de Vigo (2-0), Getafe (1-2) i Eibar (3-0) han sucumbit als blaugranes, que únicament han rebut una diana en aquests partits. D’aquesta manera, el Barça tanca la primera volta amb 13 triomfs.

MESSI SUAREZ EIBAR

 

6. La porteria del Camp Nou, un mur

El FC Barcelona encadena tres matxs consecutius sense encaixar gol com a local. Villareal, Celta i Eibar s’han quedat sense saber que se sent en perforar la porteria del Camp Nou. Ter Stegen és el guardià d’un marc que torna a la dinàmica d’encaixar poques dianes.

7. Líders amb 43 punts

Els culers comanden la classificació de la Lliga amb mà de ferro. Després de 13 victòries, quatre empats i dues derrotes els homes de Valverde pugen fins als 43 punts. Cinc més que Atlètic de Madrid, segon classificat, i deu més que Sevilla i Real Madrid, tercer i quart respectivament.

8. El Barça, l’equip més net

La plantilla d’Ernesto Valverde és la que menys faltes ha comès al llarg d’aquestes 19 jornades: 193. A més, és el conjunt menys amonestat; ha rebut un total de 34 targetes: 32 grogues i 2 vermelles.

9. La possessió, tresor culer

Cap elenc supera en possessió al FC Barcelona. Amb una mitjana de 65,05% ocupa la primera plaça d’aquest punt transcendental del joc. El primer perseguidor dels d’Ernesto Valverde és el Real Betis, amb un 64,99% i segon, el Real Madrid amb un 60,65%. La possessió es construeix amb les passades i cap conjunt n’ha realitzat més i més de bones que el Barça: 12714 passades de les quals 11249 han estat satisfactòries.

10. El Barça tornarà a guanyar la Lliga?

L’equip d’Ernesto Valverde ha estat el campió d’hivern d’aquesta edició de la lliga. A més, cal ressaltar que el Barça sempre ha guanyat la competició regular quan ha acabat la primera volta amb més de 2 punts de marge respecte al segon classificat. Alçarà el vuitè títol en els darrers 11 anys?

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut