Triomf contundent per tancar la primera volta (3-0)

Un doblet de Luis Suárez i un gol de Leo Messi –que arriba als 400 a la Lliga– donen els tres punts al líder en el primer partit de l’any al Camp Nou

Gran victòria blaugrana en el primer partit de l’any a l’Estadi. Els barcelonistes han superat amb claredat l’Eibar (3-0) per tancar de la millor manera possible la primera volta del campionat de Lliga. Un doblet de Luis Suárez i un gol de Leo Messi –que arriba als 400 a la Lliga– donen els tres punts al líder.

Obrellaunes Suárez

Els culers han sortit des de l’inici a la recerca del gol, i les primeres aproximacions no han trigat a arribar. Tot i la pressió alta de l’Eibar, els barcelonistes han controlat la possessió des de l’inici, i als vuit minuts de joc Arbilla ha tret sota pals una bona centrada de Jordi Alba en el que era el primer avís local. En la següent ocasió clara, però, el Barça no ha perdonat: gran combinació entre Coutinho i Luis Suárez, i l’uruguaià ha definit a la perfecció en el mà a mà davant Riesgo (1-0, minut 18).

El gol no ha arronsat els visitants, que han buscat l’empat amb insistència. Un gran cop de cap de Sergi Enrich (minut 27) ha estat l’ocasió més clara dels bascos, però la rematada ha marxat fregant el pal. Els culers, amb Coutinho molt participatiu entre línies i amb Jordi Alba i Sergi Roberto obrint el camp, han intentat buscar el segon, però el marcador no s’ha mogut i el matx ha arribat al descans amb l’1-0.

Gol 400 de Messi

El segon temps ha començat de la millor manera possible per als barcelonistes. I és que Leo Messi, després d’una bona acció col·lectiva entre Coutinho i Suárez, ha situat el 2-0 (minut 53). I no ha estat un gol qualsevol: amb aquesta diana l’argentí ha arribat als 400 gols a la Lliga, una fita històrica d’un jugador de llegenda. A partir del gol, recital ofensiu dels culers amb innumerables arribades, fins que ha caigut el tercer. Sergi Roberto ha tret ràpidament de banda, i Suárez, amb una bona definició des de la dreta, ha situat el 3-0 (minut 59).

Amb el pas del segon temps, Valverde ha mogut fitxa i ha donat entrada a Arturo Vidal, Dembélé i Semedo. Els blaugranes han continuat controlant el joc i mostrant molta seguretat en defensa, i els tres punts ja no han perillat en tota la segona meitat, en què els culers fins i tot han tingut opció d’anotar el quart. Finalment, victòria contundent blaugrana per tancar a la perfecció la primera volta i seguir líders amb solvència a la Lliga.