FC Barcelona – RC Celta de Vigo: El millor regal de Nadal (2-0)

Dembélé i Messi asseguren unes bones festes culers per arribar líders al 2019

El FC Barcelona ha superat el Celta de Vigo (2-0) i acaba l’any 2018 com el va iniciar: com a líder de la Lliga. Els gols d’Ousmane Dembélé al minut 10 i de Lionel Messi just abans del descans han doblegat el conjunt entrenat per Miguel Cardoso. Els de Valverde, que han disputat un partit molt seriós, han dominat un rival colpejat per la qualitat del triangle Alba-Messi-Dembélé i la lesió de Iago Aspas, el seu millor futbolista.

I és que el darrer matx del 2018 al Camp Nou ha començat de manera immillorable. La societat Messi – Jordi Alba s’ha tornat a trobar, un partit més, per fabricar el primer gol. L’argentí ha combinat amb el de l’Hospitalet, i el xut de l’argentí des del punt de penal l’ha refusat Rubén. Un rebot que, com si fos el millor regal de Nadal possible, ha caigut a les botes d’Ousmane Dembélé.

I l’extrem blaugrana no ha desaprofitat l’ocasió per obrir el marcador i anotar el seu desè gol del curs. Tot i això, el Celta no s’ha arronsat. Liderats per la rauxa de Iago Aspas, els de Vigo han creat perill als dominis de Ter Stegen, amb dues ocasions de Maxi Gómez i Hugo Mallo.

Messi culmina una acció d’ADN Barça

Fins que, en una jugada col·lectiva espectacular, el FC Barcelona ha sumat el 2-0 tot just abans del descans. Sergio, incrustat entre els centrals, ha trobat desmarcat Jordi Alba a la banda esquerra, i el ‘18’ ha filtrat una pilota a l’espai per a l’entrada de Messi, que ha afusellat Rubén Blanco des de la frontal tot just abans del pas pels vestidors.

La segona meitat ha començat amb un nou contratemps per al conjunt visitant. I és que al minut 51 Iago Aspas s’ha retirat amb molèsties físiques. I deu minuts després Luis Suárez ha estat a punt de fer el tercer gol culer. De nou Jordi Alba ha trobat l’esquena de la defensa, però el xut del ‘9’ ha sortit fregant el pal esquerre.

Dembélé, ovacionat pel Camp Nou

Valverde ha canviat peces a partir del minut 60, i ha donat entrada a Arthur i Coutinho per Vidal i Dembélé, que ha deixat la gespa enmig d’una ovació de l’Estadi. I els moviments tàctics del tècnic han atorgat encara més control del joc a l’equip, que ha anul·lat, a través de la pilota, un Celta que no podia robar l’esfèrica als migcampistes culers.

Tot i això, els de Cardoso haurien pogut retallar distàncies al minut 77, ja que Fran Beltrán ha estat a punt de rematar a la xarxa un cop de cap de Maxi Gómez, que havia pentinat una pilota procedent d’un servei de cantonada. Messi ha fregat el 3-0 en un llançament de falta i, tot seguit, l’àrbitre ha xiulat el final del darrer enfrontament blaugrana del 2018, que acaba amb un nou triomf dels de Valverde.