Un any de pèrdues irreparables

Un any de pèrdues irreparables

La mort de la llegenda blaugrana Johan Cruyff i la de l’històric ‘speaker’ del Club, Manel Vich, han estat les notícies més negatives d'aquest 2016

El 2016 serà un any de record per la pèrdua de dues persones molt estimades per al FC Barcelona. Es tracta de Johan Cruyff (1947-2016), l’exjugador, l’exentrenador i el mite blaugrana, i de Manel Vich (1938-2016), l’històric speaker que partit rere partit donava la benvinguda al Camp Nou.

24/03/16: Fins sempre, Johan

L’adéu de Johan Cruyff va ser l’adéu d’un mite. El 24 de març del 2016, l’anunci de la mort de l’holandès va trasbalsar tota la família blaugrana. Perquè Cruyff va canviar la manera d’entendre el futbol i va revolucionar la història del Barça, tant com a jugador com en la seva etapa d’entrenador, a les ordres del mític Dream Team. En aquell equip, va ser l’impulsor i el principal artífex del canvi en l’estil del Barça. Estil que, actualment, fonamenta els pilars de joc blaugrana i segueix aportant títols a l’Entitat.

Per tot això, el barcelonisme no es va perdre l’últim adéu a Cruyff. Durant quatre dies, el Club va obrir al públic el ‘Memorial Johan Cruyff’, que va rebre la visita de 60.525 barcelonistes, amb l’objectiu que tothom qui volgués es pogués acomiadar de l’holandès. Socis, aficionats, amants del futbol en general, personalitats polítiques, representants d’entitats esportives i tots els equips del FC Barcelona, també de les seccions, van retre el seu homenatge cap a la figura del geni holandès.

El Camp Nou, però, va retre el seu homenatge en el Barça-Reial Madrid del 2 d’abril. Un espectacular mosaic, on s’hi podia llegir ‘Gràcies Johan’, i el vídeo d’agraïment dels membres del Dream Team van emocionar els assistents al Clàssic, que, al minut 14, es van posar drets per dedicar una sentida ovació de més d’un minut en memòria d’una figura que ha deixat un llegat etern.

29/04/2016: S’apaga la veu del Camp Nou

Un mes després de la mort de Johan Cruyff, el barcelonisme va tornar a estar de dol, aquest cop per la mort de Manel Vich, el que durant gairebé 60 anys va ser la veu de l’estadi del FC Barcelona. Referència imprescindible per a qualsevol aficionat del Barça, va començar a ser ‘speaker’ a Les Corts i, des de llavors, només es va perdre quatre partits.

Vich va saber crear un estil propi de comunicació amb els aficionats basat en el respecte, l'educació i la responsabilitat. Les seves paraules servien per donar les alineacions, per informar d'un canvi o per fer una crida de servei, però també per donar pas a un minut de silenci respectuós.

El Camp Nou i els aficionats, conscients de la pèrdua d’una figura tan significativa, també van voler retre-li un sentit homenatge. Va ser en el Barça – Espanyol de la temporada 2015/16 quan va sonar per la megafonia la seva tradicional salutació Bona tarda a tothom i benvinguts a l’Estadi. Durant el minut de silenci en memòria seva i, de forma espontània, la totalitat del Camp Nou va aplaudir unànimement, en senyal d’agraïment i de respecte cap a qui va ser una persona molt estimada a Can Barça.

Altres blaugranes que ens han deixat

- Quique Martín (exjugador de futbol)
- Josep Duró (exjugador de futbol)
- Francisco Cánovas (exjugador de futbol)
- Miguel Ángel Bustillo (exjugador de futbol)
- Joaquim Tejedor (exjugador de futbol)
- Jaume Peiró (exjugador de futbol)
- Alfredo Pérez (encarregat de material del Barça B)
- Luis del Val (exdirectiu)
- Shegun Azpiazu (exjugador de bàsquet)

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut