Les últimes remuntades contra el Boca Juniors

El conjunt argentí va ser el rival del Trofeu Joan Gamper el 2003 i el 2008, i en tots dos partits els culers van remuntar per acabar enduent-se la victòria

El FC Barcelona disputarà el Trofeu Joan Gamper 2018 contra el Boca Juniors, un conjunt força habitual en el torneig estival blaugrana. Amb aquesta visita, el conjunt argentí ja haurà disputat el Gamper un total de sis vegades, i d’aquesta manera iguala el PSV Eindhoven com l’equip que més cops ha participat en el torneig, després del Barça.

Però si repassem les dues darreres visites del Boca Juniors al Camp Nou (2003 i 2008), en totes dues coincideix que els barcelonistes van haver de remuntar per acabar guanyant el partit. El 2003, a l’inici de l’era Rijkaard, Carlos Tévez –jugador que torna a formar part del Boca 15 anys després–, va avançar els visitants, però Gerard López va igualar el resultat per als culers. A la tanda de penals, els blaugranes es van acabar enduent la victòria (5-3).

Cinc anys després, aquest cop a l’inici de l’era Guardiola a la banqueta, la remuntada va ser èpica. Viatri va avançar el Boca quan faltava un quart d’hora per al final, però dos gols culers al temps afegit de Puyol (minut 92) i Eto’o (minut 95) van acabar donant el triomf als de Pep Guardiola en un desenllaç d’infart. Recorda els millors moments d’aquests dos partits, amb el vídeo!