Alabès – FC Barcelona: La Lliga cita els finalistes de Copa en un duel vital

Alabès – FC Barcelona: La Lliga cita els finalistes de Copa en un duel vital

(16.15 hores, beIN La Liga) Els de Luis Enrique visiten Mendizorrotza amb l’obligació de guanyar per continuar pressionant el líder davant un rival eufòric i alhora perillós després de classificar-se per a la final de Copa

Un cop certificada la quarta presència consecutiva a la final de la Copa del Rei, el Barça deixa aparcada aquesta competició fins al mes de maig i se centra ara en la Lliga. Precisament, el destí ha fet que la 22a jornada del campionat domèstic citi l’Alabès i el Barça, els dos finalistes de la competició del KO. El partit, tot i que encara queden més de tres mesos per a la disputa de la final, servirà com un primer assaig entre tots dos equips. El duel no serà gens fàcil, i és que l’Alabès es troba en un gran estat de forma després d’encadenar una ratxa espectacular de resultats.

El conjunt de Pellegrino només ha perdut un dels últims 16 partits disputats entre la Lliga i la Copa del Rei. Com a local, el conjunt basc ha sumat sis empats i dues victòries i ha perdut en dues ocasions. Això l’ha portat a situar-se en la dotzena posició de la taula classificatòria. I és que l’Alabès no perd un matx com a local des del 20 de novembre, quan l’Espanyol se li va imposar per la mínima (0-1).

Luis Enrique preveu un duel atractiu i molt complicat davant un rival que, tot i arribar-hi eufòric per la històrica classificació per a la final, serà perillós segur, perquè és “l’equip revolució de la Lliga”. De fet, l’Alabès ja va avisar a principi de temporada de la seriositat del seu projecte guanyant contra tot pronòstic al Camp Nou. Amb aquesta idea han viatjat cap a Vitòria els blaugranes, que per a aquest partit no podran comptar amb Arda, Rafinha i Mascherano, per lesió, ni tampoc amb Piqué ni Masip. D’aquesta manera, Luis Enrique ha completat la convocatòria amb Carles Aleñá (28), del Barça B.  L’Alabès, per la seva banda, no disposa d’Edgar Méndez per lesió.

Un precedent històric

El Barça torna a Mendizorrotza 12 temporades després per disputar un partit de Lliga. Abans, però, ja hi havia jugat dues vegades més en eliminatòries de Copes del Rei, en què els blaugranes havien vençut 0-2 (2006/07) i 0-3 (2012/13) en les anades respectives. L’últim precedent de Lliga a l’estadi vitorià va ser el 2005, un partit que va acabar en empat (0-0).

Amb tot, el precedent històric més recordat pels blaugranes a Mendizorrotza és el desplaçament de la temporada 1998/99, quan el Barça es va imposar per 1-4 i es va proclamar campió de Lliga. Aleshores, Luis Enrique va ser l’autor del quart gol del Barça, i Pellegrino, actual tècnic de l’Alabès, compartia vestidor amb el tècnic asturià. Amb tot, el Barça buscarà sumar un triomf vital per seguir posant pressió al liderat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut