Girona FC – FC Barcelona: Estrena d’un derbi històric

Girona FC – FC Barcelona: Estrena d’un derbi històric

(20.45 hores, Movistar Partidazo) Blaugranes i gironins s’enfronten per primera vegada a la història de la Lliga en un duel que omplirà de gom a gom Montilivi

Partit històric el que es viurà aquest dissabte a l’estadi de Montilivi (20.45 hores, Movistar Partidazo). I és que per primera vegada a la història es disputarà un Girona-Barça a la màxima divisió estatal, després de l’ascens de l’equip gironí a la Primera Divisió el curs anterior. Serà l’estrena d’un nou derbi català a la Lliga i s’unirà al tradicional amb l’Espanyol i als històrics davant el Nàstic, el Sabadell, el Lleida, l’Europa i el Comtal. Montilivi es prepara per acollir un gran duel i rebre el líder enmig d’un ambient espectacular. Perquè des de fa dies no queda cap entrada disponible per al partit.

El Barça arriba a la cita en un gran estat de forma, després de sumar cinc victòries consecutives i liderar la Lliga en solitari amb dos punts més que el Sevilla, que és segon. Després de resoldre la complicada visita a Getafe (1-2), els blaugranes van golejar amb escreix l’Eibar (6-1) gràcies a un Leo Messi insaciable i imperial, autor d’un pòquer en l’últim partit, capaç de superar-se ell mateix amb un inici golejador espectacular. El crac argentí visitarà per primera vegada Montilivi, i té entre cella i cella augmentar la seva llista interminable d’equips als quals ha marcat un gol.

Valverde, conscient que la visita a Girona no serà fàcil, ha explicat: “Haurem de tenir cura de l’ambient festiu del derbi”. El tècnic blaugrana, que ha reconegut també “que el Girona està gaudint d'estar a Primera i ha vingut a quedar-s’hi, perquè està jugant molt bé”, ha fet pública aquest divendres la llista dels 18 convocats, en la qual no hi ha els lesionats Dembélé i Rafinha ni els descartats Semedo, Arda, Deulofeu i Vermaelen.

Un Girona il·lusionat

El Girona, per la seva banda, es fa fort a Montilivi i ha aconseguit sumar-hi quatre punts dels cinc que ha assolit en aquest inici de Lliga. L’Atlètic de Madrid va ser el primer rival amb el qual es van enfrontar a Primera els de Pablo Machín, i en aquell duel van ser capaços de sumar un punt (2-2). A més, van guanyar davant el Màlaga (1-0) i van perdre per la mínima davant el Sevilla (0-1). “Per guanyar el Barça mai hi ha un bon moment, no cometen errors i no concedeixen ocasions. Serà molt complicat, i nosaltres hem de cometre el menor nombre d’errors possibles”, ha assegurat Machín sobre el plantejament del partit, i ha elogiat Leo Messi, de qui diu que és imparable: “A vegades no saps ni de què juga, perquè està caminant al mig del camp i, de sobte, en 15 segons t’ha marcat un gol”.

Així doncs, els de Machín, que tindran les baixes per lesió de Muniesa, Timor i Planas, prometen posar resistència davant un Barça que arriba llançat. El primer derbi entre el Girona i el Barça a Primera Divisió promet emocions fortes, en un ambient festiu d’un dia històric a Montilivi.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut