Entrevista exclusiva a Ernesto Valverde

Entrevista exclusiva a Ernesto Valverde

El tècnic blaugrana fa un repàs a l’actualitat de l’equip en una àmplia conversa a Barça TV per tancar el 2017 i afrontar amb molta energia el 2018

El 2018 ja és aquí i amb l’arribada del nou any Ernesto Valverde ha concedit una entrevista exclusiva àmplia a Barça TV. El tècnic blaugrana fa balanç del primer tram de temporada a la banqueta del primer equip del FC Barcelona i de com afronta l’inici del 2018 i el segon tram del curs.

Valverde analitza l’actualitat culer i parla sobre l’adaptació als jugadors, l’estil de joc i de tots els noms propis plantejats sobre la taula. Encara amb la recent victòria al Clàssic del Bernabéu (0-3) al cap, que va servir per allunyar els blancs a la classificació, l’equip arriba al 2018 d’una manera immillorable. I és que l’equip és el líder indiscutible de la Lliga amb nou, 11 i 14 punts de diferència sobre l’Atlètic de Madrid, València i Reial Madrid – que té un partit menys -, i està classificat per als vuitens de final de la Lliga de Campions, en el qual s’enfrontaran al Chelsea, i també de la Copa del Rei, eliminatòria que disputaran davant el Celta i que servirà per obrir l’any.

Amb tot això, a l’entrevista Valverde explica que “hem passat unes bones festes de nadal i ara ens toca preparar bé aquest any”. “El partit al Clàssic va ser molt bo per la nostra part, sobretot per el resultat i les sensacions que vam tenir. Ara tenim un mes de gener molt intens”.

“Aquest equip és guanyador i tremendament competitiu i això es nota als entrenaments i als partits”

Durant aproximadament els 40 minuts que dura l’entrevista el Txingurri no defuig de cap tema i reconeix com l’equip s’ha sabut sobreposar a un inici complicat de temporada: “Hem sabut resoldre les adversitats i estem contents de com esta anant tot fins ara”, assegura un Valverde que es desfà en elogis cap a la plantilla que dirigeix: “Són un equip guanyador i tremendament competitiu. Això es nota als entrenaments i també als partits. Tenen molta responsabilitat amb el que han de fer i es veu en els jugadors individualment i també en la preparació dels partits”.

En aquest sentit, Valverde es mostra satisfet de com l’equip entén el joc: “Quan no tenim la pilota ens organitzem d’una manera, i quan la tenim d’una altra. El més important és que quan ataquem som tots atacants i quan no, som tots defensors. Això genera esperit d’equip, estem junts per a tot i això és fonamental”.

“No podem especular en què tenim nou, 11 o 14 punts d’avanatge. El que hem de fer és que els rivals vegin que nosaltres no fallem perquè això és el que desgasta”

Com fa sovint a les rodes de premsa, Valverde ha tornat a dirigir bones paraules cap a Lionel Messi, de qui ha dit que “és el millor jugador que pots trobar al món, que afronta la competició amb ambició, que té un nivell altíssim de competitivitat i que té un nivell de compromís amb l’equip i el Club molt gran”. A més, el Txingurri també ha parlat d’altres noms propis com ara Iniesta, Suárez, Paulinho i Dembélé. Del francès, el Txingurri ha destacat que “va ser una dificultat més per a l’equip perdre’l un temps, sobretot, un cop dur per l’equip i també per ell, perquè és molt jove, però ara ja l’hem recuperat i s’incorporarà un altre cop”.

Valverde insisteix en la idea que l’equip tot i tenir uns grans números fins al moment, encara “no ha guanyat res” aquesta temporada: “No podem especular en què tenim nou, 11 o 14 punts d’avantatge. El que hem de fer és que els rivals vegin que nosaltres no fallem perquè això és el que desgasta realment”. I sentencia l’entrevista amb un missatge per a tots els culers: “el que vull és que l’equip continuï mantenint aquesta fe, millorant dia a dia amb el pas del temps i ens agradaria guanyar-ho tot”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut