Reial Madrid - FC Barcelona: Messi Christmas (0-3)

Reial Madrid - FC Barcelona: Messi Christmas (0-3)

Els gols de Suárez, Messi i Aleix Vidal a la segona meitat permeten als blaugranes sumar un gran triomf al Bernabéu per deixar els blancs a 14 punts de diferència

Els Clàssics mai deixen indiferent ningú. Perquè el guió del partit mai es pot preveure. El Barça ha sortit victoriós del Santiago Bernabéu en un partit balsàmic amb dues parts totalment oposades, la segona amb monòleg blaugrana, en què Suárez, Messi i Aleix Vidal han rebentat el Clàssic amb tres gols. Una victòria de molt valor que deixa els blaugranes amb una renda espectacular de 14 punts sobre els blancs, quarts a la classificació amb un partit menys.

Màxima igualtat

Rebia Madrid el primer Clàssic de Lliga de la temporada amb una jornada matinal molt freda en un horari inèdit abans de les festes nadalenques. Sacostava un Clàssic apassionant al Santiago Bernabéu, acostumat a veure sortir el Barça vencedor en les seves últimes visites a la Lliga amb la victòria davui, fins a set vegades en els últims deu partits. Qui tindria la màxima pressió per guanyar el duel seria, doncs, el conjunt blanc, a molta distància dels culers. I això sha vist ràpidament a linici del partit. Perquè el Madrid ha fet una pressió inicial a dalt, i al Barça li costaria treure la pilota amb facilitat. Encara que el començament del matx estava sent molt igualat amb un Madrid controlant la pilota però sense profunditat, els barcelonistes es protegien bé al darrere per demostrar que són un bloc defensiu molt potent. Perquè, davant lartilleria del Madrid, els culers han sabut estar ben ordenats per no deixar-se sorprendre durant la primera mitja hora.

En aquest context del partit el Barça buscaria lesquena de la defensa blanca per jugar en llarg i trobar els espais que deixaven enrere els de Zidane. Aquí és on és perillós Paulinho, poderós en les arribades ràpides des de la segona línia, privat del gol per Keylor Navas amb dues parades a dues rematades perilloses. El Madrid, per la seva banda, encara que tindria la pilota, no trobaria la porteria de Ter Stegen, salvador davant de Cristiano, protegit pel pal abans del descans en una rematada de Benzema.

Balsàmica victòria culer

Al Barça la represa del Clàssic li ha anat encara millor. Perquè, de no patir gaire amb el partit igualat al primer temps, sha passat a un monòleg blaugrana, ja que a la segona part els culers han agitat el duel amb molta velocitat, control i efectivitat. Quan es tracta de visitar el Bernabéu a la Lliga no els tremola el pols, als blaugranes, elèctrics mitjançant Sergi Roberto, assistent del primer gol barcelonista, rematat per Suárez. Una jugada espectacular elèctrica iniciada pel mag Sergio en camp propi, seguida duna carrera vertical de Rakitic, oberta en banda perquè el de Reus assistís a luruguaià. Una autèntica obra dart. El 0-1 ha estat un cop terrible per al Madrid, que ha vist com el Clàssic se li començava a escapar després duna altra jugada elèctrica, acabada amb penal i expulsió de Carvajal per evitar el gol de Paulinho amb les mans sobre la línia de gol. I, evidentment, Messi al Bernabéu mai falla. Golàs del 10 imparable per a Navas per posar el 0-2 i celebrar amb grandesa el gol davant el públic blanc, enfadat per la victòria culer.

El segon del Barça i lexpulsió han deixat el Madrid tocat i pràcticament enfonsat. El Barça ha olorat el perill, sempre a través de Messi i dun Suárez molt lluitador. Intentarien molt tímidament reaccionar els blancs, però el Barça estava molt seriós, ben protegit al darrere per Piqué i Vermaelen. També per Ter Stegen, que ha salvat una petita reacció blanca amb una mà de molta qualitat. Amb l’enfrontament decidit, encara ha tingut temps el Barça per marcar el tercer mitjançant Aleix Vidal, que havia entrat només dos minuts abans, per rematar el Clàssic i deixar un resultat per a la història blaugrana al Bernabéu (0-3), aconseguir la tercera victòria seguida a la Lliga a Madrid i anar-sen de vacances de Nadal a 14 punts dels blancs. Sonava Merry Crhistmas abans del partit al Bernabéu amb una pancarta que deia 'Blanca Navidad' i sens dubte, el Nadal ha acabat tenyit de blaugrana i amb la simfonia de Messi Christmas per a tots els culers.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut