Pedri, el generador d’ocasions

Pedri, el generador d’ocasions

En el seu retorn després de la lesió, el de Tegueste s’ha convertit en el culer que més ocasions ha creat en un mateix partit de Lliga

Tothom esperava amb candeletes el retorn de Pedri. I no ha decebut. El canari hipnotitza i brilla amb llum pròpia en el mig del camp blaugrana. Construeix i crea amb màgia pròpia, amb un estil jove i atrevit. Perquè des de l’interior dinamita el joc barcelonista, però també genera perill. Aquest curs, és el culer que més ocasions ha dibuixat en un mateix partit de Lliga

Una estadística que l'eleva

Una dada que va monopolitzar el dia de l’Alabès-Barça (0-1). Un triomf barcelonista treballat i crucial on la figura del 16 va ser, una vegada més, transcendental. Sense arribar al camí del gol i sense tenir incidència en la diana de Frenkie de Jong a l’estadi de Mendizorrotza, el jove migcampista va crear un total de sis ocasions. El seu rècord d’ençà que va aterrar a Barcelona. 

Més també que qualsevol altre blaugrana en un partit lliguer d’aquesta campanya. Memphis, amb cinc, és el barcelonista que ocupa la posició de plata en aquesta estadística dominada per un Pedri solidari. No només al terreny de joc, on es multiplica oferint-se cada vegada, buscant associar-se repetidament, traçant desmarcades, telegrafiant conduccions majestuoses i un llarg etcètera. També més enllà del verd. La visió d’equip del de Tegueste va quedar palesa en dedicar el triomf de Vitòria al lesionat Ansu Fati. 

Gestos i una manera de jugar que han bocabadat a propis i estranys. “A vegades li fem bromes: ‘D’on has sortit? De quina escola?”, va exterioritzar Xavi en la roda de premsa posterior a l’Alabès - Barça. Un entrenador que està encisat amb Pedri: “és una meravella de futbolista. És l'excel·lència de la idea i del model, és un espectacle veure'l jugar”. 

Un retorn esperat i amb focus

Una alegria per als ulls barcelonistes des de la seva reaparició. Una meravella que es va aturar per lesió durant tres mesos i mig, però que ha tornat amb la mateixa qualitat i empremta des del dia u. En la semifinal de la Supercopa davant el Reial Madrid, aquest integrant del Dream Teen va revolucionar el joc barcelonista. Passades mil·limètriques, xuts plens d’intenció golejadora o combinacions sensacionals van ser la seva carta de presentació en un retorn esperançador per a l’equip. 

Refermat amb el gol que va anotar en els vuitens de final de la Copa del Rei. En la seva primera titularitat sota les ordres de Xavi, el canari va tornar a mostrar generositat abastant tot el mig del camp possible. I és que el treball de Pedri no està exempt de qualitat, i tampoc de dianes. Contra l’Athletic, el blaugrana va anotar el seu primer gol del curs i va estendre el seu catàleg d’exhibicions. 

Un repertori que també està replet de rècords i premis. Perquè el passat 2021 va ser un any molt prolífic de guardons i nominacions individuals que van enaltir el joc melòdic del jove talent barcelonista. Banyat en or gràcies a alçar el Golden Boy i el Trofeu Kopa

Dos trofeus que van elevar el seu camí com a blaugrana. Un trajecte que aquesta campanya 2021/22 vol tornar a embellir. De moment, en el seu retorn després de la lesió, Pedro González López, Pedri, sintonitza les dades i el joc culer.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut