Els gols decisius de Frenkie de Jong

El migcampista neerlandès suma onze dianes com a blaugrana i algunes d'elles han estat claus per als interessos de l'equip

Aquest diumenge Frenkie de Jong va marcar un gol decisiu en el triomf contra l’Alabès (0-1). Aquesta diana va donar els tres punts als homes de Xavi en un partit sense gols fins al minut 87. Però aquesta no és la primera vegada que això succeeix, ja que el migcampista neerlandès, que suma 11 gols com a blaugrana, n’ha marcat d’altres que també han contribuït de manera més o menys decisiva a triomfs del Barça.

L’estrena com a blaugrana

En la primera temporada de Frenkie de Jong al Barça va marcar dos gols. Va estrenar-se en el triomf culer per 5-2 al Camp Nou contra el València, situant el 2-0 en el marcador i sabent què suposava marcar amb la samarreta blaugrana. A més, va repartir una assistència. Aquesta era la primera vegada que un jugador neerlandès marcava i assistia en un partit de Lliga des del 2005, quan Mark van Bommel també va fer-ho.

Febrer del 2020. Gairebé cinc mesos després, en el partit de Lliga a Sevilla Frenkie marcaria l’1-1 d’un matx que s’acabarien enduent els blaugrana per 2-3. Ara bé, el primer gol decisiu del migcampista neerlandès arribaria en el seu segon curs. En el Barça-Reial Societat del Camp Nou Frenkie de Jong seria l’autor del 2-1. Un gol que arribaria després que Willian José avancés a la Reial Societat i Jordi Alba igualés el marcador.

Benfica23112021-VctorSalgado_pic_2021-11-23_fcbvsbenfica_03

Poques setmanes després el gol del migcampista blaugrana també donaria els tres punts al Barça contra l’Osca (0-1). Un cas semblant a la diana del curs passat contra el Rayo Vallecano a la Copa a Vallecas. Al minut 80 del partit corresponent als vuitens de final De Jong va situar el definitiu 1-2.

Gols que donen títols

A banda d’aquests gols més decisius, Frenkie de Jong també ha vist porteria en altres partits que van permetre als blaugrana lluitar pel triomf o evitar la derrota. Com el cas de la semifinal de la Supercopa del curs passat contra la Reial Societat. I els seus gols també han servit per obrir el camí de la victòria, al camp de l’Elx el curs passat o en la vibrant eliminatòria de Copa contra el Granada. Les dianes de Frenkie també han servit per encarrilar títols, ja que també va veure porteria en la final de Copa del curs passat contra l’Athletic Club (0-4).

Bons registres per seguir fent història

Els números d’aquest curs del jugador neerlandès demostren que segueix treballant per firmar gols decisius i per ajudar. Amb dos gols, el d'aquest diumenge contra l'Alabès i un altre al camp del Vila-real, i dues assistències és el tercer futbolista amb més minuts (1395) de l’equip, per darrere de Sergio Busquets (1765) i Ter Stegen (1710).