Alexia Putellas: un any perfecte

Alexia Putellas: un any perfecte

La migcampista catalana ha completat un 2021 inoblidable, carregat de títols col·lectius i individuals

En l’àmbit futbolístic, l’any 2021 quedarà relacionat per sempre amb el nom d’Alexia Putellas. El talent, la constància i el treball han dut a la capitana blaugrana a ser una de les icones del futbol mundial. Guanyadora de tots els premis possibles tant a nivell col·lectiu com a títol individual, el darrer any de la jugadora de Mollet del Vallès quedarà en la memòria de tots els aficionats culers que han tornat a veure com una jugadora formada a La Masia s’ha convertit en un exemple de talent i superació per al futbol mundial.

Un derbi amb rerefons històric

L’any 2021 va començar amb una victòria molt especial per a les culers. 50 anys després del primer partit disputat per les pioneres al Camp Nou, el primer equip femení va disputar el seu primer partit a l’Estadi des de la professionalització de la secció.

El partit, que es va haver de disputar a porta tancada a causa de la pandèmia, va acabar amb golejada local (5-0) i Alexia Putellas va anotar el gol que va obrir la llauna. El 6 de gener de 2021 quedarà guardat com una de les dates assenyalades del Barça femení, que aviat tornarà a jugar al Camp Nou.

 

Primer triplet de la història

Amb la victòria a la final de la Copa de la Reina contra el Llevant (4-2), el Barça femení va tancar una temporada 2020/21 perfecte aconseguint un triplet històric. Les blaugranes es van imposar amb una gran superioritat futbolística tant a les competicions domèstiques com a les europees, assolint tots els títols possibles. D’aquesta forma, les culers van entrar al selecte grup de clubs amb un triplet a les seves vitrines: Olympique Lyon (2012, 2016, 2017, 2019 i 2020), VfL Wolfsburg (2013), Arsenal (2007) i Frankfurt (2002 i 2008). 

Alexia Putellas va ser decisiva en totes tres competicions. I és que una de les principals característiques de la ‘11’ blaugrana és que apareix en els moments importants. Amb un gol i una assistència a la final de Champions League, un doblet a la final de la Copa de la Reina i 18 gols a la Lliga Iberdrola, la migcampista catalana va ser fonamental en la consecució de tots tres títols.

Una infinitat de premis individuals

Tots els estaments futbolístics han volgut reconèixer el gran any d’Alexia Putellas a través dels guardons individuals. La jugadora catalana és la definició de jugadora total, el seu domini del joc des del migcamp i el seu talent se sumen a una capacitat innata per destacar en estadístiques golejadores (42 gols i 32 assistències en l’any natural). Tot això, sumat a la consecució de tots els títols col·lectius han fet que els premis individuals del 2021 tinguin un sol nom: el d’Alexia Putellas.

La catalana s’ha endut els tres principals guardons individuals del món del futbol. El 26 d’agost va rebre el seu primer trofeu, el premi a Jugadora de l’Any de la UEFA 2020/21. Mesos més tard, es convertiria en la primera catalana a guanyar una Pilota d’Or. El cercle s’ha tancat el mes de gener del 2022 quan la FIFA li ha atorgat el premi The Best a millor jugador de l’any. Així, tant la UEFA com France Football i la FIFA han volgut reconèixer l’impecable any de la jugadora culer.

Però els premis individuals no s’aturen aquí. La migcampista catalana ha rebut també el Globe Soccer Award, el premi Mundo Deportivo i el premi del diari Sport com a millor jugadora del 2021. A més també va se guardonada com a millor jugadora catalana en la Gala de les Estrelles del Fútbol Català

Creu de Sant Jordi 2021

A banda, Alexia Putellas ha rebut aquest any un dels reconeixements més especials a nivell català, la Creu de Sant Jordi. La futbolista de Mollet del Vallès va aprofitar el moment per llançar un missatge reivindicatiu amb l’esport femení que va demostrar que els valors de la capitana culer van més enllà dels demostrats al terreny de joc.

Els 2009 i 2015 de Messi, el més semblant

L’any d’Alexia Putellas amb el Barça no té comparació al món del futbol. El que segurament s’acosta més són els anys 2009 i 2015 de Leo Messi, en què va triomfar amb el Barça de Guardiola i Luis Enrique, respectivament. Al 2009 va guanyar a nivell col·lectiu la Lliga, la Copa del Rei, la Champions League, la Supercopa d’Espanya, la Supercopa d’Europa i el Mundial de Clubs i la Pilota d’Or i el FIFA World Player a nivell individual. Al 2015, a títol col·lectiu va guanyar-ho tot menys la Supercopa d’Espanya en un any en què també se li escapa la Copa Amèrica, mentre que a nivell individual guanya la FIFA Pilota d’Or (Pilota d’Or i premi FIFA no estaven separats com ara), el Millor Jugador de l’Any de la UEFA (que no existia el 2009) i la Pilota d’Or de la Copa Amèrica.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut