Pedri: de rècord en rècord

Pedri: de rècord en rècord

En l'Eurocopa, el jove futbolista blaugrana està deixant empremta tant en les marques històriques com en el joc

Cada partit que passa, el nom de Pedri s'associa a la paraula rècord. Aquesta vegada, altre cop l'Eurocopa ha estat l'escenari que ha vist una nova marca del jove migcampista culer. 

Si contra Suècia el 26 de la selecció espanyola es va convertir en el futbolista del combinat espanyol més jove en debutar en una Eurocopa, contra Croàcia es va erigir en el jugador més precoç de la història de l'Eurocopa en disputar una eliminatòria directa. El de Tegueste, amb 18 anys i 215 dies, va superar Marcus Rashford i Wayne Rooney.

Una efemèride que va arrodonir amb un autèntic partidàs. Al camp durant els 120 minuts dels vuitens de final a Copenhaguen (3-5), el blaugrana va tenir focus al mig del camp del combinat de Luis Enrique. On encadena quatre titularitats consecutives i no s'ha perdut cap segon; acumula 390 minuts en el torneig. 

I sempre firmant aparicions perilloses en atac. De fet, és el jugador de l'Eurocopa que més ocasions ha creat; un total de deu, igual que Jordi Alba. El 16 culer també és qui més passades en camp contrari ha signat. Un total de 233. A més a més, contra Suècia va deixar una marca en el present torneig europeu que cap altre futbolista ha igualat. Va dibuixar 48 passades bones que van acabar en l'últim terç de camp. Una estadística que domina en la totalitat del torneig amb 114 passades bones que desemboquen en l'últim terç de terreny de joc. Protagonista. 

Apuntar que en l'estadística de passades en camp contrari que monopolitza Pedri, empatat amb Toni Kroos, també trobem a Jordi Alba en la tercera posició. No és l'únic registre on apareix destacat el lateral barcelonista. Perquè també és el segon jugador amb més recuperacions del torneig (33), el segon en més tocs de pilota (399), el tercer en passades totals (321) i el tercer passades exitoses que acaben en l'últim terç de camp (96). 

A més a més, dir que Jordi Alba va ser l'MVP de l'Espanya-Polònia. Ara bé, si parlem d'aquest guardó de millor jugador del partit, s'ha de mencionar el nom de Sergio Busquets. Perquè el 5 barcelonista ho ha estat dues vegades, de moment, en aquesta Euro. Davant Eslovàquia i davant Croàcia.  

Amb Eric Garcia també s'apodera d'una altra marca

Aquests no són els únics registres que eclipsa Pedri. Perquè juntament amb Eric Garcia van patentar una altra marca inèdita amb la selecció espanyola. Amb el canari i el segon fitxatge del Barça del curs 2021/22 titulars davant Eslovàquia i Croàcia, Espanya per primera vegada va alinear dos jugadors de 20 anys o menys en el seu onze inicial en un partit de l'Eurocopa. 

Sens dubte que Pedri és el nom de moda en el panorama Europeu. I encara queda torneig per disputar.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut