Slavia de Praga - Barça: La Champions viatja fins a la República Txeca

Slavia de Praga - Barça: La Champions viatja fins a la República Txeca

(21 hores, Movistar Liga de Campeones) Sense precedents contra aquest rival, els blaugranes visiten la capital txeca en la tercera jornada de la fase de grups

Després del triomf meritori a Ipurua contra l’Eibar (0-3), el Barça torna a disputar la Champions League. En aquesta ocasió, el rival serà l’Slavia de Praga (21.00 hores), corresponent a la tercera jornada de la fase de grups; i ho faran a domicili, al Sinobo Stadium. D’aquesta manera, els d’Ernesto Valverde ja hauran jugat una vegada contra els tres rivals a la competició europea.

Allargar la ratxa de victòries

El Barça es troba en un moment molt dolç de la temporada. Tant és així que es troba en la millor ratxa de victòries de la temporada: cinc. La primera de totes va arribar al Camp Nou, contra el Vila-real (2-1) i seguida de l’aconseguida al Coliseum Alfonso Pérez contra el Getafe (0-2). La tercera d’elles va ser a la Champions, contra l’Inter de Milan (2-1); la golejada contra el Sevilla al Camp Nou (4-0) i la darrera mencionada contra l’Eibar.

El rival

L’Slavia, un clàssic de l’Europa League, disputarà aquesta temporada la fase de grups de la Champions League per segona vegada en la seva història. Amb un 1-1 al Giuseppe Meazza contra l’Inter de Milà i una derrota contra el Borussia Dortumund (0-2), els txecs són tercers a la classificació del grup F amb un punt, els mateixos que el conjunt italià. A més, és el líder invicte de la seva Lliga després de 13 jornades amb 35 punts (11 victòries i dos empats); el Viktoria Plzeň, que va rebre un hat-trick de Leo Messi el curs 2011/12, és el segon. 

Primer enfrontament entre tots dos equips

Slavia de Praga i Barça mai s’han enfrontat a Europa: ni a l’Europa League ni a la Champions League. Per tant, aquesta temporada tindrem els dos primers enfrontaments entre ambdós equips. El primer d’ells serà el dimecres 23 d’octubre a Praga i el segon, el dimarts 5 de novembre al Camp Nou.

Suárez pot superar Samitier

Amb el gol de l’uruguaià contra l’Eibar, ja suma 184 amb la samarreta blaugrana, els mateixos que l’històric jugador de la dècada dels 20 Josep Samitier. D’aquesta manera, Luis Suárez pot convertir-se en el quart màxim golejador de la història del Barça si veu porteria contra l’Slavia de Praga. En primera posició es troba Leo Messi, amb 605 gols, seguit de César Rodríguez, amb 232 i Ladislao Kubala, amb 194.

Un nou rival a batre per Messi

L’argentí ha aconseguit veure porta contra 32 equips en la Champions League. L'Arsenal és la seva víctima preferida amb 9 gols, Milan i Celtic amb 8 són els següents rivals predilectes de l'astre argentí. Així doncs, si aconsegueix marcar contra l’Slavia de Praga, sumarà un rival més a la seva llista d'equips golejats i igualarà a Raúl González i Cristiano Ronaldo amb gols contra 33 equips diferents de la màxima competició europea.

La convocatòria d’Ernesto Valverde

El tècnic culer ha facilitat aquest dimarts la llista de 20 convocats: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Todibo, Arthur, Suárez, Messi, O. Dembélé, Neto, Lenglet, M. Wague, Griezmann, Jordi Alba, F. De Jong, Vidal, Junior, Iñaki Peña i Ansu Fati. Queden fora de la convocatòria per decisió tècnica Aleñá i Carles Pérez, mentre que Sergi Roberto i Umtiti ho fan per lesió.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut