SD Eibar – Barça: Continua la ratxa a Ipurua (0-3)

Els culers guanyen amb autoritat per seguir amb la bona dinàmica de victòries en un estadi on segueixen sense perdre

Continua la bona ratxa barcelonista. El FC Barcelona ha guanyat amb autoritat l’Eibar (0-3) a Ipurua gràcies als gols del trident ofensiu: Griezmann, Messi i Luis Suárez. Els de Valverde mantenen així la bona dinàmica de victòries (5a consecutiva) i segueixen sense perdre a l’estadi de l’Eibar, on acumulen cinc victòries i un empat. A més, Suárez ha anotat el seu gol número 184 com a blaugrana i iguala Samitier com a quart màxim golejador de la història del Club.

Els culers colpegen primer

Des de l’inici del matx, el conjunt d’Ernesto Valverde s’ha fet amb el control de la pilota i el domini del partit, i les primeres ocasions no han trigat a arribar. El primer avís ha estat per part de Suárez, que després de deixar enrere Arbilla amb un espectacular túnel, ha provat sorprendre Dimitrovic amb un llançament des del mig del camp, però la pilota ha marxat directament fora. A la segona ocasió, ha arribat el gol. Gran passada a l’espai de Lenglet que acaba deixant sol Griezmann en el mà a mà, i el francès, amb una gran definició al pal curt, ha anotat el primer (0-1, minut 13).

Amb el gol barcelonista, l’Eibar ha intentat arribar amb perill a l’àrea visitant, però la defensa culer -amb Umtiti que tornava a jugar cinc mesos després- ha estat molt segura i concentrada evitant les internades de Charles i Sergi Enrich. Tot i així, Messi ha tingut l’opció d’anotar el segon després d’una gran assistència de De Jong, però Dimitrovic ha salvat in extremis el retall de l’argentí quan ja es disposava a marcar a porta buida. Just abans del descans, un contraatac molt ben executat pels de Valverde, de nou ha estat a punt d’acabar en gol, però Dimitrovic ha salvat l’Eibar quan De Jong es quedava sol davant la porteria.

La sentència, a la segona

Ja a la segona meitat, els barcelonistes han sentenciat el partit ràpidament, primer amb un gol de Messi i després amb un de Luis Suárez. L’argentí, després d’una gran combinació grupal, ha aprofitat l’assistència de Griezmann per marcar davant Dimitrovic amb un xut creuat (0-2, minut 58). Només vuit minuts després, gran passada a l’espai de Griezmann per a Messi i l’argentí, sol davant el porter, ha cedit a Suárez la passada de la mort perquè l’uruguaià sentenciés el partit amb el 0-3 (minut 66), convertint-se així en el quart màxim golejador de la història del Club amb 184 gols.

Amb el 0-3 i el partit sentenciat, els culers han tingut opcions de marcar-ne algun més, però el marcador ja no s’ha tornat a moure. Finalment, victòria clara del FC Barcelona que segueix amb la ratxa de triomfs i es manté a les posicions capdavanteres del campionat de Lliga.