Luis Suárez iguala Samitier

Amb el seu gol contra l’Eibar, el davanter uruguaià arriba als 184 gols i es converteix així en el quart màxim golejador de la història del Club

Luis Suárez continua en estat de gràcia. Després del doblet contra l’Inter i el golàs de tisora contra el Sevilla, el davanter uruguaià ha tornat a veure porteria a Ipurua en el triomf davant l’Eibar (0-3). Amb aquest gol Suárez arriba als 184 gols i iguala Josep Samitier, convertint-se en el quart màxim golejador de la història del Club. Una fita històrica per a un jugador de llegenda.

184 gols en 256 partits

Des que va arribar a l’estiu del 2014, Suárez ha disputat un total de 256 partits entre totes les competicions, els quals li han servit per arribar a aquesta espectacular xifra golejadora: 136 han estat a la Lliga, 22 a la Champions, 19 a la Copa del Rei, 5 al Mundial de Clubs, un a la Supercopa d’Espanya i un més a la Supercopa d’Europa.

Si els desglossem per temporada, es reparteixen així: 25 a la temporada 2014/15, 59 a la 2015/16, 59 a la 2016/17, 37 a la 2017/18 i 31 la temporada passada. Pel que fa a l’actual campanya 2019/20, ja en porta set. Com els ha fet? 135 han estat amb la cama dreta, 32 amb la cama esquerra i 17 amb el cap.

Bota d’Or i Pitxitxi el 2016

A més, al curs 2015/16, els seus 40 gols a la Lliga van servir per aconseguir proclamar-se màxim golejador de la Lliga i també d’Europa, guanyant tant el trofeu Pitxitxi com la Bota d’Or europea. I el més important: van servir per aconseguir guanyar el campionat de Lliga.

Els 194 de Kubala, en el punt de mira

I és que, en total, el 9 blaugrana ha guanyat 13 títols com a barcelonista: quatre Lligues, quatre Copes del Rei, una Lliga de Campions, dues Supercopes d’Espanya, una Supercopa d’Europa i un Mundial de Clubs. Xifres de llegenda d’un crac que, ara, és a una desena de gols del tercer màxim golejador de la història del Barça: Ladislau Kubala (194 gols). Al primer lloc, qui sinó, hi ha Leo Messi, amb 605 gols, mentre que César és segon, amb 232.