Els tres reptes del Barça a Balaídos

Els tres reptes del Barça a Balaídos

La jornada 36 presenta un seguit d’al·licients per als recents campions de Lliga

Un Barça campió de Lliga encara té reptes. A Balaídos, pròxima parada en la competició regular després del 3-0 contra el Liverpool, els culers aspiren a allargar la seva ratxa d’imbatibilitat com a visitants. Ara bé, l’estadi del Celta no és un bon auguri de triomf barcelonista. D’ençà que el Barça de Luis Enrique hi va guanyar per 0-1 el curs 2014/15, els barcelonistes no hi han pogut celebrar un triomf. Ara, a la jornada 36 d’una Lliga on el Barça ha mostrat superioritat a quasi tots els camps de Primera, els blaugranes tenen un nou objectiu entre cella i cella: la victòria.   

Seguir una jornada més sense perdre com a visitant

El Barça és, de llarg, el millor visitant d’aquesta Lliga. Lluny del Camp Nou els barcelonistes han obtingut un balanç d’11 victòries, cinc empats i una derrota (un total de 38 punts sumats). El 26 de setembre del 2018 va arribar la primera i única derrota dels culers com a visitants. Una freda nit a Butarque (2-1) va suposar que els culers no sumessin els tres punts; a partir d’aquella llunyana jornada sis, el Barça s’ha endut punts de tots els estadis de Primera que ha visitat.

D'aquesta manera, s'eleven a 14 les jornades que els culers no perden a fora del Camp Nou. Ara, a la jornada 36 de la competició regular, arriba una prova de nivell per testar i refermar la condició de forà incomparable. Balaídos es resisteix a la victòria culer a la Lliga des de fa tres anys.

Tornar a guanyar a Balaídos

El recompte culer a la Lliga al camp del Celta en els darrers tres anys és de dues derrotes i un empat. 2017/18 (2-2), 2016/17 (4-3) i 2015/16 (4-1). Aquests són els resultats dels barcelonistes en les darreres tres visites de Lliga a Balaídos. Des del curs 2014/15 (0-1), el Barça, amb Luis Enrique com a tècnic, no experimenta el plaer de la victòria en territori celtista. Un estadi que tradicionalment havia viscut triomfs culers. Perquè abans d’aquesta ratxa punyent, el Barça s’havia endut quatre victòries i un empat.

Mathieu, autor del gol en l'última victòria del Barça a Balaídos

Mantenir la ratxa de Valverde contra el Celta

No tots els precedents contra els gallecs són negatius. Com a entrenador, el Txingurri mai ha experimentat l’amargor de la derrota davant el Celta de Vigo a la Lliga: 11 triomfs, sis d'aquests a Balaídos, i cinc empats, dos dels quals al camp del Celta.

Aquestes xifres les va aconseguir principalment en la seva etapa com a tècnic de l’Athletic Club: set victòries i tres empats. Amb el Barça el seu balanç contra el conjunt gallec és d’una victòria i dos empats. Els altres tres triomfs davant del Celta els va assolir quan estava a la banqueta de l'Espanyol (dos) i del València (un). Aquest dissabte (20.45 h), el FC Barcelona i Valverde buscaran un triomf que perfeccioni aquests registres a Balaídos. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut