Leganés – FC Barcelona: Minut fatídic per consumar la primera derrota (2-1)

Les accions d’El Zhar i d’Óscar Rodríguez en 67 segons capgiren el golàs de Coutinho i consumen la primera derrota de la temporada per als de Valverde

El FC Barcelona no aconsegueix sumar cap punt a Butarque. Els d’Ernesto Valverde han caigut contra el Leganés en la sisena jornada de la Lliga i no poden allargar la ratxa (2-1). Els gols d’El Zhar i d’Óscar Rodríguez, els dos en 67 segons, han estat determinants, malgrat que Coutinho ha aconseguit avançar el Barça. Però l’empenta del Leganés ha acabat per imposar-se i per consumar la primera derrota de la temporada i la primera desfeta amb punts en joc del Barça de Valverde –es va perdre contra el Llevant la temporada anterior, però quan la Lliga ja estava guanyada.

I això que el Barça ha començat bé, amb domini, control i intensitat. De fet, el gol que ha fet Coutinho, un autèntic golàs, ha reflectit aquest inici. El brasiler, que ha rebut una assistència de Messi, ha controlat l’esfèrica de primeres i ha provat un xut des de fora de l’àrea que ha posat el 0-1 (min 14).

Amb el gol blaugrana, però, el Leganés s’ha crescut. Empès per Butarque ha començat a crear perill i cada vegada s’ho ha cregut més. Abans del descans, els pepineros ja han posat en alerta Ter Stegen, amb un xut que el porter alemany s’ha encarregat de desviar, però ha estat després del descans quan, en només una diferència d’un minut, han aconseguit capgirar l’electrònic.

67 segons que sentencien l’enfrontament

Primer ha arribat la diana d’El Zhar, amb un cop de cap impossible per a Ter Stegen després d’un contraatac ràpid (1-1, min 52). Instants més tard, Óscar Rodríguez ha aprofitat una errada defensiva blaugrana per marcar a plaer i remuntar el partit (2-1, min 53).

Perquè, finalment, ha estat un resultat definitiu, malgrat que el Barça ha tingut l’empat a les botes. Han entrat Jordi Alba i Malcom, que ha tingut més minuts, i Coutinho i Rakitic han posat a prova Cuéllar amb una doble oportunitat que el porter del Leganés ha salvat amb dues aturades imperials (min 81). Contra l'Athletic, el proper dissabte, els blaugrana tindran l'opció de tornar a sumar de tres en tres.