Barça - Liverpool: L'hora del somni europeu

Barça - Liverpool: L'hora del somni europeu

Amb la Lliga ja al sarró i la final de Copa a l’horitzó, arriba l'hora de la Lliga de Campions

Un cop proclamats campions de Lliga matemàticament després de vèncer el Llevant (1-0) al Camp Nou, els homes de Valverde ja poden centrar-se únicament i exclusivament en la Champions. I és que la màxima competició continental torna al feu blaugrana, on es disputarà el matx corresponent a l’anada de les semifinals de la Lliga de Campions (21.00 h, Movistar Liga de Campeones). El segon assalt serà el dimarts vinent a Anfield. Per tant, el Barça afronta una setmana clau amb la il·lusió i el repte de col·locar una orelluda més a les vitrines del Camp Nou.

Afronten el duel amb els deures fets

Els culers van complir les expectatives i dissabte passat van superar el Llevant gràcies a un gol de Messi, que va entrar en el segon temps. Els més de 90.000 aficionats que van assistir al camp van poder gaudir de la celebració, fet que no succeïa des del 2010, quan els de Pep Guardiola van guanyar la Lliga a l'Estadi després de superar el Valladolid.

Per tant, el Barça afrontarà aquestes semifinals amb la Lliga ja al sac i amb totes les forces centrades en la Champions. Per la seva part, el Liverpool manté la pugna per guanyar la Premier amb el Manchester City. En el darrer partit, els de Klopp van superar el Huddersfield Town (5-0).

Els precedents

Igualtat. Aquesta és la paraula que defineix els enfrontaments entre el FC Barcelona i el Liverpool. Tots dos conjunts s’han vist les cares fins a vuit vegades a Europa, quatre a la Champions i quatre a la UEFA. El balanç actual és de tres victòries per als anglesos, dues victòries per als catalans i tres empats. A més, els resultats sempre han estat molt parells. El triomf més voluminós és un 1 a 3 que va aconseguir el Barça l’any 2001 a Anfield. Curiosament, els blaugranes no han guanyat mai el Liverpool al Camp Nou. Avui és un gran dia per trencar l’estadística al temple blaugrana.

A més, cal tenir en compte que el Barça ha guanyat 27 vegades equips anglesos en la màxima competició continental, més que a qualsevol altre país.

Gol de Messi, garantia de classificació

Una dada curiosa que defineix el que significa el de Rosario per al FC Barcelona: sempre que Leo Messi ha marcat en, com a mínim, un dels partits d’eliminatòria, l’equip s’ha classificat per a la ronda següent. A més, l’argentí sol aparèixer en les semifinals de la Champions. En l’última que va disputar el Club, el ‘10’ blaugrana va fer un doblet contra el Bayern de Munic el 2015. L'any 2011 Messi va ser clau per eliminar el Reial Madrid de Mourinho amb un nou doblet al Bernabéu i, de pas, va deixar un dels millors gols de la història de la competició.

El cara a cara d’ambdós conjunts a l’actual Champions

  - Liverpool: 9 gols encaixats vs. Barça: 5 gols encaixats 
  - Liverpool: 18 gols a favor vs. Barça: 23 gols a favor
  - Màxim golejador del Liverpool: Salah (4 gols) vs. màxim golejador del Barça: Messi (10 gols)
  - Balanç del Liverpool: 6 victòries, 3 derrotes i 1 empat vs. balanç culer: 7 victòries, 3 empats i 0 derrotes

Les convocatòries

Ernesto Valverde ha inclòs els següents 18 futbolistes a la llista per rebre el Liverpool: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, O. Dembélé, Cillessen, Malcom, Lenglet, Jordi Alba, S. Roberto, Vidal, Umtiti i Aleñá (26).

Per la seva banda, Jürgen Klopp ha portat a Barcelona a 23 futbolistes, i n'haurà de descartar a cinc abans del partit. Els 'reds' convocats són: Fabinho, Van Dijk, Wijnaldum, Lovren, Milner, Keita, Firmino, Mane, Salah, Gomez, Alisson, Henderson, Sturridge, Moreno, Oxlade-Chamberlain, Mignolet, Shaqiri, Brewster, Robertson, Origi, Matip, Kelleher i Alexander-Arnold.

Amb motiu d'aquest partit entre el Barça i el Liverpool, el dimecres 1 de maig TMB reforçarà el seu servei de metro i d’autobusos. El metro funcionarà fins a les 12 de la nit, com és habitual els dies festius. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut